Cum alegem panza de pictura potrivita

BUCURESTI - 10 august 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Arta & Entertainment

Fie ca esti amator sau profesionist si esti in cautarea celor mai potrivite produse pentru a-ti dezvolta creativitatea prin pictura, avem solutiile ideale pentru nevoile tale si iti prezentam in randurile ce urmeaza cateva elemente importante pentru o lucrare artistica reusita din toate punctele de vedere.

Paze pentru pictura pe sasiu de lemn

Paze pentru pictura pe sasiu de lemn

Panza pentru pictura pe sasiu reprezinta un element important pentru artisti, aceasta trebuie sa aibe o grosime cat mai mare, pentru o rezistenta sporita, atat in timpul lucrului, dar cel mai important pentru a se pastra in timp in cele mai bune conditii. Alege o panza pictura cu un gramaj de 380 grame realizata din bumbac 100%, produsul iti v-a garanta un mediu de lucru sigur fara a intampina probleme legate de calitate. Aceasta este flexibila si foarte usor de pozitionat pe un suport de lemn, fiind capsata pe partea din spate a acestuia..

Panza este pozitionata pe un sasiu de lemn, confectionat din material lemnos de pin sub diverse forme, patrata, dreptunghiulara, ovala sau rotunda. Marimile mari ale panzelor pentru pictura iti ofera un spatiu de lucru mai generos si poti combina mai multe culori fara sa te limitezi la o suprafata redusa de lucru, cele mai populare dimensiuni sunt : 50x50 cm, 50x70 cm, 30x90cm, 70x100 cm sau 100x100cm.

Panzele cu dimensiuni mai mici sunt ideale pentru artistii amatori, acestea au o suprafata de lucru mai redusa si te ajuta sa iti dezvolti pasiunea in picturi mai detaliate precum ar fii portrete, flori sau peisaje. Dimensiunile populare pentru aceasta categorie : 20x20 cm, 25x25 cm, 24x30cm, 30x40 cm sau 30x50 cm.

Panzele de pictura pe sasiu sunt tratate cu grund, majoritatea au preaplicate trei straturi, fara a mai fii necesare investitii suplimentare pentru grunduirea suprafetei. Pentru tratarea acestora se utilizeaza grund Gesso ce are la baza rasina acrilica pentru o prindere optima a culorilor pe suprafata de pictat, panza nu absoarbe culoarea, iar acestea isi mentin intensitatea si stralucirea in timp.

Pictura in ulei sau culori acrilice :

Culorile acrilice reprezinta o oportunitate excelenta pentru pictura, acestea au un pigment ridicat de culoare si o paleta larga de culori, iar concentratia de pigmenti ajuta la o conservare mult mai buna a operelor. Printre vopselurile populare in randul artistilor profesionisti, dar si amatori se afla culorile acrilice marca Daco se gasesc in tuburi de 200 ml, sunt disponibile in 39 de nuante, culori ce se pot amesteca usor, cu o omogenitate foarte mare. Printre cele mai uzuale se numara Alb Titan, Negru, Albastru Cobalt, Albastru Ftalocian, Argintiu, Auriu, Albastru Ultramarin, Rosu, Sepia, Magenta, Sienna Arsa. Culorile fosforescente sau metalizate dau o nota de culoare unica creatiilor tale, iar printre cele mai populare alegeri va recomandam Albastru metaliza, Bronzul, Aramiul, Gri inchis, Maro, Mov metalizat, Verde sau Rosu metalizat, Albastru, Mov, Portocaliu, Verde sau Galben fosforescent.

La ce pot folosi in pictura aceste culori ?

Albastru Ultramarin – Este ideal pentru pictarea cerului, acesta are o opacitate foarte buna si merge combinat perfect cu Umbra Arsa pentru a contura un tablou mai intunecat.

Albul Titan – Se poate combina perfect cu celelalte tipuri de culori, acesta are o opacitate desavarsita.

Roz Magenta/Rosu/Galben Ocru/Citron – Solutia perfecta pentru tablourile cu tenta floristica, utilizand aceste culori detaliile evidentiate se vor remarca cu usurinta.

Culorile in Ulei acestea sunt fabricate din trei componente, pigmentii de culoare, lianti de prindere si diluant, acestea au o acoperire mai ampla, o vascozitate mai mare si un timp de uscare mai ridicat fata de cele acrilice. Profunzimea culorilor este una mai mare, acestea se pot aplica in mai multe straturi, iar dupa uscarea lor, culorile nu isi pierd deloc din aspectul initial.

Pentru acest tip de pictura va propunem Culorile in Ulei marca Daco la tub din plastic de 100 ml, acestea se pot amesteca usor, iar varietatea de vopseluri este una similare celor Acrilice, descoperind 22 de culori gata sa satisfaca cele mai pretentioase cerinte.

Alegeti cele mai potrivite panze de pictura pe sasiu necesare pentru proiectele tale de mici sau mari dimensiuni in arta picturii si culorile potrivite ideilor si lasa-ti imaginatia sa zburde pe panza.