IMM-urile pot aplica on-line pentru Orizont 2007, o finantare oferita de FNGCIMM SA

BUCURESTI - 27 martie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA) lanseaza in cadrul programului de diversificare a economiei rurale si crestere a productivitatii in sectorul agricol, un nou produs de finantare, Orizont 2007, ce asigura IMM-urilor, in limita sumei de 500.000 lei, atat finantarea investitiilor necesare dezvoltarii societatii cat si finantarea capitalului de lucru necesar primului ciclu de productie aferent investitiei.

Un IMM poate beneficia simultan de ambele tipuri de finantari, cu mentiunea ca finantarea capitalului de lucru nu poate depasi 10% din valoarea creditului de investitii.

Durata finantarii este de maxim 5 ani in cazul finantarii investitiilor si de maxim 1 an in cazul finantarii capitalului de lucru necesar activitatii de investitii.

Avantaje suplimentare:

• Posibilitatea de rambursare anticipata fara percepere de taxe suplimentare in cazul rambursarii din surse proprii;

• Posibilitatea de a beneficia, la cerere, de o perioada de gratie la plata principalului de maxim 6 luni;

• Solicitantul poate avea doua credite simultan daca se incadreaza in suma de 500.000 lei;

• Garantii flexibile;

• Dobânzi avantajoase.

Beneficiarii eligibili sunt IMM-urile care desfasoara activitati in urmatoarele domenii:

- productie in microfermele de animale;
- procesarea productiei de origine vegetala si animala;
- colectarea, sortarea, depozitarea si distribuirea produselor agricole;
- servicii de asistenta fitosanitara si sanitar veterinara;
- servicii prestate consiliilor locale in regim externalizat.

Solicitarea de finanţare se depune în format electronic, în regim on-line, prin accesarea paginii www.iqm.ro /Finanţare on line.

IQ MANAGEMENT SRL

TehnoPark Corbeanca, Petresti, judetul Ilfov, Romania, Tel: 350 25 09, Fax: 350 25 10, E-mail: office@iqm.ro

Despre FNGCIMM SA

Infiintat in 2001, FNGCIMM SA are ca actionar unic statul roman, reprezentat de Agentia Nationala pentru IMM si Cooperatie. La finele lunii decembrie 2006, capitalul sau social se ridica la valoarea de 261.412.300 lei.
Misiunea FNGCIMM este acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare (credite pentru investitii si capital de lucru) contractate de IMM de la banci comerciale sau din alte surse, abilitate de lege, si acordarea de finantari directe catre IMM-uri. De asemenea, fondul garanteaza scrisori de garantie bancara.
Prin cele 12 reprezentante si trei filiale, la care se adauga sucursala din Bucuresti si prin parteneriatul cu 19 dintre cele mai importante banci comerciale romanesti, garantiile FNGCIMM SA opereaza la nivel national.
Beneficiari eligibili ai Fondului sunt persoanele fizice/asociatiile familiale autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si persoanele juridice care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute de Legea 346/2004 pentru IMM, respectiv numar mediu anual de salariati mai mic de 250, cifra de afaceri anuala de pana la 50 milioane de euro si active totale de pana la 43 milioane de euro. In plus, beneficiarii eligibili trebuie sa aiba capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligatiilor de plata asumate ai sa nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la banci.
FONDUL NAŢIONAL DE GARANTARE A CREDITELOR PENTRU ÎNTREPRINDERILE MICI ŞI MIJLOCII S.A

Bucureşti, Strada Ştefan Iulian nr.38, Sector 1, telefon/ fax 310.18.74/310.18.57
stela.alexandru@fngcimm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fngcimm-sa/imm-urile-pot-aplica-on-line-pentru-orizont-2007-o-finantare-oferita-de-fngcimm-sa