Zero toleranță față de violența în familie!

Tirgu Mures - 29 mai 2017

Comunicat tip General in ONG, Sanatate, Social

Astăzi, 29 mai 2017, Fomco Group în parteneriat cu Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii și Ambulanța Samaritanus anunță demararea proiectului „Zero toleranță față de violența în familie!”. Demersul are trei componente:

Zero toleranță față de violența în familie!
 Zero toleranță față de violența în familie 

Fomco Group

1. Derularea unei campanii de conștientizare a efectelor violenței în familie.

2. Dotarea Centrului de primire în regim de urgenţă a victimelor violenței în familie.

3. Colectarea de bunuri utile adăpostului, donate de angajații Fomco Group.

 

Proiectul vine în contextul în care la Tîrgu-Mureș au avut loc mai multe cazuri grave de violență încheiate cu decesul victimelor. Fomco Group devine prima companie care declară zero toleranță în abordarea violenței în familie prin marcarea site-urilor Grupului Fomco cu o fundă albă și mesajul „Zero toleranță față de violența în familie”. Invităm de asemenea cât mai multe companii mureșene să adopte această declarație de principii.

 

Valoarea totală a investiției este de 12.000 de lei, în care nu sunt incluse donațiile de bunuri. Din aceste sume, Fomco Group și-a asumat să cofinanțeze 50%.

 

Beneficiarii direcți ai proiectului:

 

        Victime sau potențiale victime ale violenței în familie, care află de asistența de care pot uza în cazul în care se află într-o astfel de situație. Pe primele 6 luni ale anului 2016, au fost înregistrate la nivel național aproximativ 8.500 de cazuri, principalele victime fiind femeile, copiii și persoanele vârstnice.

 

      Victimele care accesează și cele care vor accesa pe viitor serviciile adăpostului  IEESR destinat lor.

Despre Fomco

Baza Grupului de firme Fomco ,a fost infiintata in Octombrie 2002 .
Activitatea este structurata pe mai multe linii de business, insa un element esential in aria de activitate, il constituie domeniul tahografelor si a managementului de flota auto.Fiind un furnizor de top la nivel national si international, detinand un portofoliu de peste 200 de parteneri, Fomco dezvolta si livreaza produse care indeplinesc si satisfac nevoile clientilor sai din Romania si Europa.....