Expozitia de fotografie „Generatia mea”

BUCURESTI - 8 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Fondul ONU pentru Populatie a deschis ieri, la Hotelul Crowne Plaza, expozitia de fotografie „Generatia mea”. Expozitia este formata din imaginile castigatoare ale concursului de fotografie „Generatia mea” si reflecta frumusetea si unicitatea Romaniei, o tara cu oameni de toate varstele, activi, demni si optimisti.

„Ne aflam aici in aceasta seara pentru a ne reaminti ca populatia unei tari este formata din indivizi, oameni de varste si cu personalitati diferite, persoane cu idealuri si aspiratii si ca, orice masuri vor fi luate in viitor pentru a rezolva problemele de populatie ale Romaniei, trebuie sa fie luate tinand cont de drepturile fiecaruia.” a spus Dr. Peer Sieben, Reprezentatul Fondului ONU pentru Populatie, in deschiderea evenimentului.

Cu ocazia vernisajului au fost acordate si distinctii celor 28 de fotografi selectati in faza finala a concursului. Cele trei premii, constand in aparate fotografice SLR, au fost castigate de Anelise Teodora Salan, George Enache si Constantin Cristian Roman. Alte 25 de diplome de onoare au fost acordate celor care au reusit sa suprinda spiritul generatiei din care fac parte si sa arate cum se vede Romania prin ochii romanilor.

La concurs au participat peste 1200 de fotografii. Juriul a fost format din Karina Knapek, fotojurnalist, Dragos Parvulescu, fotograf, si echipa UNFPA.

Concursul de fotografie a fost organizat de UNFPA cu ajutorul partenerilor 24 FUN, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, Euractiv.ro, FotoMagazin.ro, Hotnews.ro, Liternet.ro si Regia Autonoma de Transport Bucuresti, care au mediatizat concursul.

Expozitia este organizata cu sprijinul Hotelului Crowne Plaza si va fi deschisa intre 7 noiembrie si 6 decembrie 2006 in foaierul Salii Valahia. Expozitia mai poate fi vazuta on-line pe site-ul Liternet.ro la: http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=generatia_mea&page=1

Despre Fondul ONU pentru Populatie

Fondul ONU pentru Populaţie este o agenţie internaţională de dezvoltare care promovează dreptul fiecărui om - femeie, bărbat, copil - la o viaţă sănătoasă şi cu şanse egale în societate. Fondul ONU pentru Populaţie ajută ţările în care activează să folosească informaţiile despre populaţie pentru a elabora politici şi programe de reducere a sărăciei şi de creare a condiţiilor pentru ca fiecare sarcină să fie dorită, fiecare naştere să fie sigură, fiecare tânăr să fie protejat de HIV/SIDA şi fiecare fată şi femeie să fie tratată cu respect şi să trăiască o viaţă demnă.
Persoane de contact: Stela Serghiuta, 0744 358 956; Georgiana Ilie 0726 177 116
georgiana@unfpa.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fondul-onu-pentru-populatie/expozitia-de-fotografie-generatia-mea