CINE MAI CREDE IN EURO?

BUCURESTI - 21 noiembrie 2011

Comunicat tip General in Afaceri

“Sunt surprins ca unii inca mai cred in euro”, a declarat Deripaska a carui avere este estimata la aproape 17 mld $. “Criza din Europa se raspandeste rapid, iar in acest context nu exclud ca paritatea Eur/Usd sa ajunga egala (1.0000) in aproximativ un an si jumatate”, a completat acesta.

eurusd analiza tehnica

eurusd analiza tehnica

 Uniunea monetara europeana ar putea fi deformata sau chiar destramata 

Oleg Deripaska

Eur/Usd a inceput ultima zi a saptmanii precedente la un pret de 1.3460 cu un prim high in 1.3500 si un minim 1.3445 in prealabil. S-a mers pe aceeasi linie ascendenta cu o alta lumanare la 1.3530 in deschiderea pietelor europene, atingand imediat si pragul de 1.3550 putin mai tarziu. Maximul sesiunii a fost stabilit la aproape 1.3615 ca sa inchida mai apoi la 1.3500. Valoarea curenta 1.3470.

Miliardarul rus Oleg Deripaska a spus ca moneda europeana va continua sa piarda teren in raport cu dolarul american, deschizand astfel portile pentru un import ieftin in Rusia si devalorizand fortat rubla pentru a pastra competivitatea tarii.

“Uniunea monetara europeana ar putea fi deformata sau chiar destramata”, a afirmat Deripaska cotat ca fiind al 5 cel mai bogat om din Rusia. “Europenii, mai devreme sau mai tarziu, vor fi nevoiti sa printeze bani pentru a salva bancile, nu Italia sau Spani, ci propriile lor banci”, a mai adaugat acesta.

Aprecierea monedei europene la care am asistat in sesiunea de vineri, are ca background si interventia Bancii Centrale Europene care, protrivit speculatiilor, a trecut la achizitionarea bondurilor italiene si spaniole.

Sunt zvonuri ca BCE ar incepe sa imprumute FMI in ideea de a ajuta la marirea fondurilor bailout. “Avansurile care le-am vazut pe euro reflecta sperantele unei solutionarii in Europa, in contrast cu increderea ca aceasta rezolvare va avea loc, drept urmare euro a mai pierdut din castigurile fata de dolarul american”, a spus Nick Bennenbroek strategist fx la Wells Fargo & Co. “Cred ca vom testa 1.3429 saptamana viitoare”, a completat acesta.

Bondurile italiene cu maturitatea la 2 ani au scazut cu 14 puncte, pana la 6.12%, coborand de la un nivel record de 7.48% pe 10 nov. Se vehiculeaza ca pe 9 dec cand va avea loc summit-ul european, se va stabili si modul in care Banca Centrala Europeana va imprumuta Fondul Monetar International pentru a mari fondurile bailout.

Presedintele BCE, Mario Draghi, a dat inapoi cand a fost somat de politicieni si investitori sa faca ceva pentru a stopa aceasta criza. “Banca Centrala isi va pierde repede credibilitatea daca se abate de la rolul sau de a mentine preturile stabile”, a declarat Draghi. Acesta a criticat de asemenea guvernele pentru incapacitatea de a pune in aplicare angajamentele politice, ajungandu-se la un al 4 plan pentru a stopa criza datoriilor.

In cursul acestei saptamani se va decide Partidul Poporului va prelua conducerea in formarea unui nou guvern spaniol. Spania a revenit in centrul atentiei, dupa ce datele referitoare la sectorul bancar, rata somajului si datoria publica s-au inrautatit, preconizandu-se o situatie mult mai dificila decat cea a Italiei sau a Greciei.

De asemenea valoarea deficitului de 9.2% din 2010, a fost fixat la 6% in acest an, insa sunt sanse destul de mari ca acest obiectiv sa fie ratat. Chiar daca preturile la imobiliare sunt intr-un continuu declin, acestea ar trebui sa mai scada, concomitent si cu salariile bugetarilor, ca economia spaniola sa redevina competitiva.

In ciuda faptului ca Eur/Usd a reusit strapungerea rezistentei din 1.3555 si chiar depasirea pragului de 1.3600, in momentul actual cursul a revenit in range-ul 1.3420 – 1.3555. Din punct de vedere tehnic, paritatea ar trebui sa sparga pentru a doua oara bariera din 1.3555, lucru ce ar conduce la confirmarea schimbarii trendului in unul ascendent si continuarea catre 1.3650.

Caranicula Dima

Trader - Compania TeleTRADE

Despre FX Masterbrok

Companie de consultanta si tranzactionare pe piata valutara internationala. Ofera in parteneriat cu TeleTRADE, cel mai mare broker din Europa Centrala si de Est, o gama variata de servicii si oportunitati de tranzactionare pe piata FOREX. Daca sunteti in cautarea unei activitati care sa va permita sa va controlati programul de munca si care sa va ofere o corelatie directa intre eforturile dvs. si rezultate, cu potential pe planul realizarilor profesionale si financiare, va rugam sa ne contactati