GRECIA VA SALVA MONEDA EURO

BUCURESTI - 15 mai 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Finante / Contabilitate, Media / Publicitate

Exista sansa ca moneda euro sa se aprecieze de la media actuala de 1,30 (in raport cu USD) catre intervalul 1,40-1,50 in urmatoarele 6-12 luni.
Acum o saptamana, electoratul elen si-a exprimat punctul de vedere cu privire la clauzele de austeritate impuse de creditorii sistemului financiar grecesc, ceea ce a dus la diminuara puterii de decizie a celor doua partide de guvernamant si aducerea la putere a unui grup de lideri ce refuza categoric sa se supuna regulilor impuse de FMI, BCE si Banca Mondiala.

Grecia va salva moneda euro

Grecia va salva moneda euro

 In conjunctura economica actuala, iesirea Greciei din zona euro, va fi o usurare pentru investitori si va readuce optimismul in moneda euro. 

Oleg Zolotco

Analistii TeleTRADE sunt de parere ca exista un risc destul de considerabil pentru ca Grecia sa iasa din zona euro, dar cu toate acestea eliminarea ei se poate efectua doar sub forma unei metode controlate. Multe grupuri bancare la nivel international, deja au majorat riscul iesirii Greciei din zona euro precum gigantul Citi Group ce si-a majorata prognoza de la 50% pana la 75% pentru urmatoarele 12-18 luni.

Daca acest scenariu pesimist, dupa cum il vad unii, va fi realizat, atunci zona euro, ar putea scapa de o problema. Analistul companiei TeleTRADE, Oleg Zolotco, incearca sa ne prezinte partea pozitiva a acestui scenariu, mentionand faptul ca in conjunctura economica actuala, iesirea Greciei din zona euro, va fi o usurare pentru investitori si va readuce optimismul in moneda euro. Pe langa aceasta, populatia, va obtine ceea ce isi dorea, dar atentie!, acest lucru, nu inseamna ca Grecia o va duce mai bine cu moneda ei nationala, drahma. Indiferent de moneda de circulatie din aceasta tara, datoriile grecesti vor continua sa puna presiuni asupra populatiei. Partea pozitiva va fi faptul ca populatia va obtine ceea ce isi dorea. Multi se intreaba, daca acest lucru nu va crea un precedent in randul statelor zonei euro. "Eu sunt sigur ca autoritatile din zona euro, in special BCE vor implenta un plan de actiune ce nu va permite crearea acestui precedent, astfel incat, Irlanda, Spania, Portugalia si Italia sa nu recurga la aceasta solutie" a mai declarat acesta.

Diferenta dintre Grecia si celelalte state cu probleme asemanatoare, sus mentionate, ar fi ca populatia elena a scandat si a cerut insistent iesirea din zona euro, pe cand in celelalte tari nu exista asemenea concepte in masa. Nu ar trebui sa ne imaginam, ca pietele financiare internationale, vor ignora acest lucru ci dimpotriva va duce la aprecierea activelor de refugiu, precum dolarul, francul elvetian si yenul japonez in prima instanta, pana ce investitorii vor realiza ca au scapat de o problema vitala, ce a tinut in suspans, nu doar moneda euro, dar si intregul sistem financiar mondial. Exista sansa ca in urma constientizarii acestor aspecte, moneda euro sa se aprecieze de la media actuala de 1,30 (in raport cu USD) catre intervalul 1,40-1,50 in urmatoarele 6-12 luni de la iesirea Greciei din zona euro. Investitorilor le este greu sa determine evolutia acestui scenariu ceea ce nu le permite sa-si ia masuri de precautie din timp. Daca zona euro reuseste sa scape de handicapul grecesc, atunci exista mult mai multe sanse pentru o consolidare economica accentuata la nivel european. Soarta monedei euro la acest moment depinde in mare masura de deciziile politice luate in viitorul apropiat de liderii greci. Euro sub o forma sau alta va continua sa pulseze economia europeana multi ani incolo.

Despre FX Masterbrok

Companie de consultanta si tranzactionare pe piata valutara internationala. Ofera in parteneriat cu TeleTRADE, cel mai mare broker din Europa Centrala si de Est, o gama variata de servicii si oportunitati de tranzactionare pe piata FOREX. Daca sunteti in cautarea unei activitati care sa va permita sa va controlati programul de munca si care sa va ofere o corelatie directa intre eforturile dvs. si rezultate, cu potential pe planul realizarilor profesionale si financiare, va rugam sa ne contactati