Teletrade expune cele mai importante reguli de luat in considerare cand vrem sa investim in aur

BUCURESTI - 21 mai 2013

Comunicat tip General in Afaceri

De-a lungul a sute de ani, aurul este o atractie pentru oameni si va ramane asa in continuare. In ultimii ani pretul aurului a atins maximele din ultimii 25 de ani. Datorita cresterii pretului aurului din ultima perioada multe firme de consultanta il recomanda ca pe un instrument suplimentar pentru diversificarea investitiilor pe pietele financiare internationale, in scopul protejarii economiilor de la cresterea inflatiei si de la turbulentele de pe pietele financiare.

TeleTrade, Tranzactii Forex

Investitorilor cu o experienta mai mica le este greu sa se decida, cu ce ar trebui sa inceapa pentru a investi in aur. In ziua de azi exista cateva posibilitati, mai mult sau mai putin riscante, de a investi in acest intrument. Inainte de toate, ar trebui sa stim ca avem cinci modalitati de a investi in aur: cumpararea monedelor si lingourilor, achizitia de actiuni ETF-fonduri (Exchange Traded Fund) si a actiunilor companiilor de extragere a aurului si cumpararea de CFD-uri (Contract for Difference) pe aur. "Daca pe dumneavoastra va intereseaza mai mult siguranta activelor si nu diversificarea acestora, atunci va recomandam sa cumparati aur in forma fizica, monezi si lingouri", declara analistii TeleTRADE . Monedele de aur pot fi impartite in doua categorii: de tip investitional si de tip numismatic. Monedele din aur pur sau partial pur, pot fi considerate investitionale si valoarea lor este calculata in functie de masa si calitate. Monedele numismatice sunt cele ce au fost batute in scopul unui eveniment istoric sau au inscriptionata pe ele o personalitate marcanta, ceea ce le face sa fie numismatice si capata si o valoare istorica. Valoarea acestora este stabilita in functie de masa, calitate, numarul de exemplare si evenimentul sau personalitatea pe care o reprezinta. In ziua de azi este foarte usor sa cumperi aur si prin internet. Sunt foarte multe oferte atragatoare ce apar mai ales in baza cresterii pretului la aur. Este foarte imporantat sa alegeti cu mare grija magazinul online de la care doriti sa cumparati monede sau lingouri. Ar trebui sa va interesati de experienta de lucru pe internet a magazinului si sa cautati pareri despre acesta pe diferite formuri. In ceea ce priveste investitiile in aur, aici nu ar trebui sa va grabiti. Este foarte important sa urmariti toate ofertele si sa le comparati intre ele. De obicei, in magazinele online se vand monezi si lingouri de greutati diferite, dar cel mai important ar trebui sa stiti ca cea mai populara unitate de masura este uncia. Daca aveti aurul impartit pe uncii cu valori fixe, atunci va va fi si mai usor sa il vindeti ulterior. In cazul in care doriti sa cumparati monede cu valoare numismatica, atunci ar trebui sa va interesati de istoria sau evenimentul care este reprezentat de o anumita moneda. Retineti faptul ca aceste monede au o valoare mai mare fata de unele asemanatoare ca si cantitate si calitate, datorita factorului istoric. Daca nu aveti de gand sa cumparati aur in forma fizica, atunci ati putea cumpara certificate de aur. Acestea confirma faptul ca dumneavoastra sunteti proprietarul unui volum de aur dintr-un depozit special destinat pastrarii metalului pretios. O alta modalitate de investitie in aur ar fi cumpararea actiunilor emise de companiile de extragere a aurului si a ETF-fondurilor. ETF-urile sunt conduse de profesionisti, ceea ce le face mult mai sigure decat actiunile companiilor de extragere a aurului, ce depind de situatia finanicara a companiei sau de conjunctura piatei mondiale a aurului. Daca, insa, credeti ca va incadrati in tipologia unei persoane ce ii place riscul si castigurile mari, atunci ati putea sa va concentrati pe contractele futures. Aceasta este cea mai profitabila dar in acelasi timp si cea mai riscanta metoda de investitii.  Spre exemplu, pretul aurului a scazut in luna aprilie timp de o saptamana cu 15% dupa care a urcat cu 9%. Zolotco Oleg, analistul financiar al companiei de brokeraj, TeleTRADE, declara faptul ca, in aceste zile, clientii companiei au facut profituri semnificative, de ordinul a catorva mii de dolari SUA pe aceasta scadere si revenire. “Este clar ca o astfel de investitie nu poate sa aiba succes daca nu este supravegheata si manipulata de un expert in trading. Investitorul ar trebui sa primeasca sfaturile si parerile unui consultant in tranzactii care sa fie specializat pe un anumit instrument financiar. Dar cu toate acestea ar trebui sa fim foarte atenti, deoarece in piata sunt multe companii ce ofera servicii de consultata fara ca investitorul sa cunoasca acel expert sau consultant in particular si nu are semnat un acord de colaborare cu acesta.” In concluzie, metoda de investitii, pana la urma, ramane sa fie luata de fiecare investior in parte in functie de economiile si experienta pe care o are.

Despre FX Masterbrok

Fondat in 1994, Grupul TeleTrade este un adevarat lider mondial recunoscut. Cu o retea unica de peste 200 de filiale in 22 de tari, suntem cea mai mare companie din Asia si Europa, ce ofera clientilor o intreaga gama de servicii in conformitate cu standardele de calitate la nivel mondial.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/forex-trading-consult/teletrade-expune-cele-mai-importante-reguli-de-luat-in-considerare-cand-vrem-sa-investim-in-aur