Standuri Expozitionale - Ghid Complet

BUCURESTI - 21 iulie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Media / Publicitate

Live site

Dacă ai participat vreodată la o expoziție sau un trade show, trebuie să fi crezut în sinea ta că este foarte multă muncă să creezi un stand expozițional inovator.

Standuri expozitionale Formtex

Standuri expozitionale Formtex

Deși este adevărat că aceste standuri expoziționale trebuie să arate distinct pentru a se remarca, designerii de standuri nu trebuie să reinventeze roata de fiecare dată când își propun să construiască un stand expo.

Există șabloane comune, care servesc drept bază pentru ca designerii să-și concretizeze ideile de design de stand. Aceste șabloane pot fi considerate tipuri de standuri și sunt obișnuite pentru orice expoziție de expoziție din lume. Terminologia diferă, dar tipurile de standuri în esență rămân aceleași.

De ce ar trebui să alegi un tip de stand?

Există o întrebare simplă: de ce ar trebui să se deranjeze un expozant să știe despre tipurile de standuri expo? Există un motiv simplu: bugetul  tău. Bugetul tău decide ce tipuri de standuri îți poți permite. Alți factori esențiali includ obiectivul tău de branding, frecvența prezenței spectacolului, locația și spațiul.

Acestea decid utilizabilitatea designului standului expozițional, care la rândul său decide tipul de stand care este cel mai potrivit pentru aspectul spectacolului tău. 

Designerii de standuri oferă adesea standuri de tip hibrid și standuri personalizate. Fiecare companie de design de standuri are propriile variante pe care le construiește. Dar absolut toate au la bază cele mai utilizate tipuri de standuri, respectiv: standuri tip carcasă, acestea fiind de obicei furnizate de către organizatori și nu pot fi modificate sau personalizate, și standurile goale, pe care organizatorii ți le pun la dispoziție în așa fel încât tu să poți închiria sau cumpăra orice fel de stand dorești. Aici diferența o face dimensiunea spațiului pe care l-ai ales. 

Astăzi vom discuta despre standuri expoziționale modulare și felul în care acestea pot fi folosite. Alegerea unui stand expozițional personalizat este un proces care de cele mai multe ori poate fi anevoios și frustrant. Cunoștiințele reduse legate de standuri expoziționale, dar și presiunea de a lua decizii complețe legate de asta poți ajunge să plătești foarte scump pentru un stand expo, să achiziționezi unul care să nu poată fi refolosit, sau chiar a te prezenta la expoziție fără a avea imaginea potrivită. 

Sistemele FormTex reprezintă un mod ingenios de a amenaja un stand. Ele sunt formate dintr-o structură din aluminiu care se poate dezansambla și un print textil flexibil care va îmbrăca perfect această structură. Rezultatul este o formă deosebită care va impresiona prin naturalețea culorilor și prin simplitatea mesajului transmis.

Este bine să alegeți acest tip de stand atunci când aveți un buget relativ limitat, și un spațiu de dimensiuni fixe. De asemenea, dacă aveți și resurse limitate în ceea ce privește forța de muncă, e important de menționat faptul că standurile expoziționale modulare se pot monta foarte ușor, în maxim câteva ore. 

La ce ne referim când spunem că este ușor de utilizat? Utilizarea în termeni de expunere înseamnă cât de probabil un design de stand va putea atinge obiectivele tale de branding. Să presupunem că plănuiești să mergi la mai multe expoziții într-un an. De vreme ce îl puteți folosi de mai multe ori până când acesta se strică, sau puteți utiliza alt print textil dacă ofertele și serviciile se schimbă de-a lungul anului.

Un stand expo tip insulă este cea mai bună alegere pentru a interacționa cu mai mulți participanți, dar numai dacă ești poziționat pe unul dintre coridoarele centrale ale etajelor de expoziții.

Dacă v-ați rezervat spațiul standului lângă intrări și ieșiri, atunci un stand de rând sau colț este cel mai logic, deoarece fluxul de trafic este în mare parte liniar. Este vorba și de vizibilitate. Expozițiile vă oferă șansa de a vă prezenta brandul publicului din aceeași industrie. Dar apoi, la fel oferă acea șansă pentru o duzină de alți expozanți. Prin urmare, este vorba de înfrângerea concurenței. Faceți acest lucru utilizând cel mai bine spațiul standului pe care îl obțineți. Dacă reușiți să vă rezervați spațiul lângă intrare, atunci nu ar fi nevoie să depuneți la fel de mult efort pentru a obține semnalul tău acolo. Cu cât distanța standului tău este mai mare de punctele de trafic cheie la expoziția comercială, cu atât mai mult trebuie să îți planifici designul standului expozițional folosind elemente de recuzită și trucuri vizuale pentru a atrage participanți.

Sperăm ca acest ghid vă va îmbunătățească cunoștințele despre tipurile de standuri, astfel încât data viitoare când intenționezi să alegi un stand expo, vei cunoaște factorii care contează cel mai mult.

Despre FormTex

Povestea FormTex începe in anul 2013. Din experiența acumulata pana la acel punct apare compania ADPRO Team – care are ca obiectiv producerea de print indoor și de sisteme expoziționale portabile.
Dupa primii ani in care am produs un număr mare de roll-up-uri si pop-up-uri si zeci de mii de metri pătrați de autocolant, in 2016 am decis sa investim intr-o noua direcție – imprimare textila de format mare. Fiind printre primii in aceasta nisa am deschis o noua gama de produse – sisteme expozitional