FORTA CIVICA solicita demisia lui Liviu Dragnea

BUCURESTI - 7 octombrie 2013

Comunicat tip General in Politic, Juridic

In contextul trimiterii lui Liviu Dragnea in judecata de catre procurorii DNA, partidul FORTA CIVICA solicita demisia Vicepremierului si incetarea imediata a oricaror ingerinte politice in desfasurarea activitatii institutiilor de drept.

Stefan Pirpiliu, Secretar General FORTA CIVICA: „Avem toleranta zero atat in ceea ce priveste interventiile in justitie, dar si impotriva oricarei incercari de intimidare lansate la adresa tuturor institutiilor din sistem.  Iesirile actuale ale liderilor USL ne aduc aminte de situatiile din trecut cand, reactia – pe linie de partid – la trimiterea in judecata a unui lider politic, era formarea unei „bariere umane” in jurul celui acuzat. Momentan, situatia a inregistrat o „firava” evolutie: bariera este formata doar la nivel declarativ. Victor Ponta ne arata in continuare ca detine abilitati reduse de intelegere a sistemului juridic, afirmand ca dosarul lui Liviu Dragnea este „un dosar politic”. Ii transmitem domnului Ponta ca nu suntem interesati de lectiile despre justitie sau de parerea domniei sale despre cum se organizeaza un referendum. Domnia sa ar trebui sa ia in considerare un singur lucru: are un Ministru judecat pentru o fapta penala. Iar decizia de acuzare sau achitare apartine institutiilor abilitate, nicidecum nu intra in prerogativele Prim-Ministrului. In contextul ultimelor evenimente, partidul FORTA CIVICA solicita demisia lui Liviu Dragnea din functie nu pentru ca l-am fi judecat noi, ci pentru ca aduce prejudicii de imagine Romaniei la nivel international.”

„Domnule Ponta, faceti un exercitiu de memorie: cati ministri ati schimbat pana acum? Cati ministri au fost trimisi in instanta pana acum? Aveti un Guvern plin de oameni care au probleme cu justitia. Ne-am saturat sa ne spuneti ca justitia este corupta, sau ca dosarele colegilor dvs. sunt politice. Exista o singura concluzie: justitia trebuie sa isi faca datoria. Nu sustinem apararea celor care incalca legea, sustinem o justitie care isi apara independenta!”, conchide Secretarul General al FORTEI CIVICE.

„Mentinerea in Guvernul Romaniei a Vicepremierului Liviu Dragnea va reprezenta un motiv in plus pentru ca urmatorul Raport MCV sa fie unul extrem de negativ. Ultimele atacuri ale liderilor USL la adresa justitiei pun Romania intr-o situatie la fel de grava cu cea din vara anului trecut. Desi Victor Ponta se legitimeaza ca fost procuror, prin afirmatiile sale incalca in mod grosolan independenta justitiei, erijandu-se in produsul de succes al tandemului Nastase – Iliescu. Asemenea produs, asemenea mentori. Mai mult, Ion Iliescu declara cu nonsalanta ca trimiterea lui Liviu Dragnea in judecata este anticonstitutionala!”, afirma Adrian Iurascu, Prim-vicepresedinte FORTA CIVICA.

 

BIROUL DE PRESA