MRU: Apel către MAE pentru suplimentarea numărului secțiilor de votare din străinătate

Botosani - 12 mai 2014

Comunicat tip General in Administratie Publica, Politic, Social

Mihai-Răzvan Ungureanu: “Fac apel către Guvernul României pentru suplimentarea numărului secțiilor de votare din străinătate. La fiecare scrutin, românii din diaspora se confruntă cu aceleași probleme și nu pot să cred că guvernul nu are nicio soluție. Românii reclamă numărul mic de secții și localități unde se poate vota, distanțele lungi între secțiile de votare și cozile mari. Felul în care Guvernul României organizează secțiile de votare în alte țări este o încălcare cu bună știință a dreptului de vot al acestor români.”

Președintele FORȚA CIVICĂ, Mihai-Răzvan Ungureanu, transmite Ministrului Afacerilor Externe că este de datoria sa să înlesnească accesul la vot a românilor din străinătate: “suplimentarea numărului secțiilor de votare ar determina mai mulți români să-și exprime dreptul la vot în străinătate, iar pentru a acoperi o cât mai mare suprafață, este obligatorie înființarea mai multor secții de votare în cat mai multe localități. Avem cea mai mare comunitate de cetățeni plecați din țară dintre toate statele europene. Prin modul în care se organizează acum secțiile de vot din străinătate, guvernul nu face decât să ignore și să respingă legătura importantă pe care o au acești cetățeni cu patria lor.”

Președintele FORȚA CIVICĂ amintește că guvernul trebuie să le ofere românilor din diaspora posibilitatea să voteze și prin corespondență: “cetățenilor români cu drept de vot, care au reședința sau domiciliul în străinătate, trebuie să li se acorde dreptul de a vota prin corespondență, în condițiile legii organice. În acest fel, am elimina problemele curente cu care se confruntă românii când votează în străinătate.”

 

BIROUL DE PRESĂ

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/forta-civica/mru-apel-catre-mae-pentru-suplimentarea-numarului-sec-iilor-de-votare-din-strainatate