MRU: Opriti privatizarea CFR Marfa!

BUCURESTI - 8 octombrie 2013

Comunicat tip General in Politic, Logistica/Transport

Mihai-Razvan Ungureanu: „Rusine Ministerului Transporturilor. Pentru aceasta privatizare dezastruoasa. Cata incompetenta si nepasare sa fie intr-un singur minister, daca nu s-a tinut cont, de la bun inceput, de timpul de care va avea nevoie Consiliul Concurentei pentru intregul proces? S-a pierdut timp in mod voit, iar motivele invocate de Ministerul Transporturilor, pentru prelungirea termenului de privatizare, nu pot fi sub nicio forma acceptate!”

Ministerul Transporturilor a prelungit pana pe 20 decembrie termenul de privatizare a CFR Marfa pentru a a asigura parcurgerea perioadei necesare pentru completarea de catre GFR a documentelor depuse la Consiliul Concurentei. „S-a vrut amanarea termenului in mod voit. Grupul Feroviar Roman a fost declarat castigator al licitatiei pentru privatizarea CFR Marfa pe 20 iunie. Dar contractul a fost semnat abia pe 2 septembrie. Asta inseamna timp pierdut, deoarece Consiliul Concurentei nu a putut fi notificat pana la aceasta data”, a declarat Mihai-Razvan Ungureanu, Presedintele FORTA CIVICA (FC).

Mihai-Razvan Ungureanu aminteste ca pana la sfarsitul lui septembrie, Consiliul Concurentei nu fusese notificat de catre GFR, iar in urma cu doua saptamani GFR a depus o notificare incompleta, ceea ce a insemnat din nou o amanare. „Ministerul accepta sa prelungeasca termenul de privatizare desi greselile le apartin atat functionarilor din Guvern, cat si celor de la GFR. Cinstind vorbind, cred ca nu vorbim nici macar de incompetenta, ci mai degraba de interese obscure. Aceasta privatizare, facuta pe genunchi, este o minciuna nationala care merge impotriva intereselor acestei tari. Reprezentantii FMI ar trebui sa ia act de aceste schimbari in procesul de privatizare!” a spus Presedintele FC.

Mihai-Razvan Ungureanu atrage atentia ca au fost schimbate conditiile in timpul privatizarii, iar celelalte companii care s-au aflat in competitie ar avea tot dreptul sa dea in judecata statul roman.

 

BIROUL DE PRESA FORTA CIVICA