MRU: Presiunea asupra justitiei incepe sa fie imensa

BUCURESTI - 16 ianuarie 2014

Comunicat tip General in Politic

Mihai-Razvan Ungureanu: „Romania are un Premier care nu poseda niciun fel de constiinta asupra a ceea ce inseamna statutul de Premier, depasindu-si complet atributiile. Intr-un stat european, democratic, este inadmisibil ca seful Executivului sa faca declaratii cu tinta directa catre justitie. Este inadmisibil sa iti aperi clientela de partid si intreaga tagma acuzand procurorii ca instrumenteaza dosare politice. Nu este demn, nu este civilizat.”

Declaratiile Presedintelui FORTA CIVICA au fost facute in urma raportului Inspectiei Judiciare, care stipuleaza ca declaratiile Premierului Victor Ponta, despre condamnarea lui Adrian Nastase si celeritatea solutionarii unor sesizari penale, afecteaza independenta justitiei.

„Un lucru trebuie inteles clar de toata lumea: justitia trebuie sa ramana independenta, orice atac la adresa ei este inadmisibil! Presiunea incepe sa fie imensa, iar „ingenunchierea” justitiei tinde sa devina polul in jurul caruia graviteaza „linistea” unei intregi clici de infractori. Premierul ar trebui sa isi concentreze atentia asupra problemelor stringente ale tari: lipsa investitiilor, absorbtia slaba a fondurilor europene, micsorarea numarului de taxe si impozite. Locul domniei sale este la Palatul Victoria, nu in platourile televiziunilor de unde arunca acuze la adresa procurorilor care isi exercita corect atributiile.”

 

BIROUL DE PRESA FORTA CIVICA

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/forta-civica/mru-presiunea-asupra-justitiei-incepe-sa-fie-imensa