Adezivii pentru lemn - ce solutie lipit lemn folosim pentru furnir sau lemn masiv?

BUCURESTI - 31 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Mobilierul din lemn face parte din locuintele noastre de foarte mult timp, insa in ziua de azi, multe dintre variantele intalnite nu sunt ceea ce majoritatea oamenilor ar considera lemn autentic.

Solutie lipit lemn

Solutie lipit lemn

De la birouri si mese, pana la canapele si dulapuri, furnirul adaugat cu o solutie lipit lemn dedicata poate imita foarte bine aspectul lemnului masiv.
Pentru ca furniruirea sa se faca la un nivel calitativ inalt, este necesara utilizarea unui adeziv special, o solutie lipit lemn cu o durabilitate mare si rezistenta la diversi agenti. Una dintre clasificarile acestor adezivi este clasificarea "D" care face referire la gradul de rezistenta.

Adezivii D4

Adezivii notati cu insemnul D4 au o rezistenta foarte buna si pe termen lung la umiditate si condens. Este folosit deopotiva pentru imbinarile din interiorul casei (in zone cu nivel inalt de umiditate cum sunt baile si bucatariile), cat si in zonele de exterior, unde ploaia si alte fenomene meteo fac ca mobilierul sa intre destul de des in contact cu particulele de apa.

Furnirul

Furnirul poate fi folosit pentru panouri de dimensiuni diverse. Acest material este de obicei vandut in foi mari, pentru a mentine o uniformitate estetica. Daca achizitionati de la diferiti furnizori, vor exista diferente logice de ton, astfel incat este recomandata achizitia din aceeasi sursa.

Furnirul ofera nu numai avantaje pentru utilizarea curbata, ci ofera si alte beneficii. Acesta este un material care nu este greu de reparat si nu necesita atentie speciala, poate fi slefuit si in acelasi timp poate fi tratat cu lac sau alte substante.

Adezivi folositi la furniruire

In acest tip de procese, se va utiliza o solutie lipit lemn pentru nevoile specifice ale fiecarui tip de lucrari. Principalele tipuri de adezivi sunt urmatoarele:
Adezivi PVAC
Adezivul PVAC este unul dintre cel mai usor accesibil adeziv de pe piata. Deoarece este pe baza de apa, este usor de curatat si redistribuit in momentul aplicarii, dar in majoritatea cazurilor nu este rezistent la apa;

Nu are cea mai buna rezistenta la umiditate de pe piata, insa compenseaza prin pretul scazut, prin usurinta folosirii si prin faptul ca nu emite vapori toxici;
Adezivul PVAC umed poate fi sters cu apa - nu este nevoie de substante chimice;
Adezivul PVAC are un aspect clar si uniform odata uscat;
Costa mult mai putin decat alti adezivi.

Adezivi poliuretanici

Pot fi folositi la multe proiecte si se potrivesc pentru mai multe materiale;
In functie de adeziv, se poate intari destul de repede si permite utilizatorului sa continue lucrul, deoarece adezivul isi termina procesul de intarire;

Un avantaj major fata de multi alti adezivi este capacitatea sa de a se usca in conditii de umiditate ridicata, lucru ce ii face excelenti pentru aplicatii din bai sau din mediul exterior.

O solutie lipit lemn venita de la Klebrom

Klebrom comercializeaza adezivii din ambele categorii, punand la dispozitie o oferta bogata, categorizata in functie de proiectele in care sunt folositi adezivii. Orice solutie lipit lemn trebuie sa ofere o rezistenta foarte buna, mai ales daca piesele pentru care este folosit adezivul nu sunt pentru interiorul cladirilor, ci pentru mediul de afara.
Klebrom ne asigura de atingerea standardelor de rezistenta, oferind adezivi moderni, precum si lacuri de lemn care contribuie la o prelucrare si finisare performanta a oricarui element din lemn. Klebrom.ro ofera  aici  detalii suplimentare, precum si pagina unde putem plasa orice comanda.