Cum alegi un adeziv pt lemn. Scurt ghid pentru tine

BUCURESTI - 3 aprilie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii


Ai nevoie de un adeziv pentru usi, ferestre, panouri sau parchet din lemn? La o simpla cautare, vei vedea ca industria adezivilor este una din ce in ce mai variata in zilele noastre, ceea ce iti va face alegerea din ce in ce mai dificila.

Adeziv pentru lemn

Adeziv pentru lemn

Din acest motiv, vei avea nevoie de informatii avizate, specifice pentru fiecare tip de proiect, astfel incat sa alegi un adeviz pt lemn potrivit nevoilor tale. Un scurt ghid te asteapta cu toate informatiile de care ai nevoie!

Calitatile pe care sa le cauti la un adeziv pt lemn
Chiar daca nu esti tamplar de profesie, iti va fi util sa ai la indemana cateva informatii despre proprietatile pe care trebuie sa le intruneasca un adeviz pt lemn, in functie de tipul de proiect unde este folosit.
Astfel, iti recomandam sa acorzi o atentie deosebita urmatoarelor calitati:
rezistenta crescuta la umiditate;
stabilitatea la temperaturi inalte;
rezistenta si stabilitatea la ciclul inghet – dezghet;
culoarea dupa lipire, ce poate influenta aspectul final al proiectului;
gazele pe care le emana in timpul procesului de lipire;
consistenta si tipul de aplicare;
timpul de uscare si conditiile optime pentru aceasta;
tipul de preparare al adezivului, dar si al suprafetei de lipit.

Adeziv pt lemn: montajul parchetului
Una dintre cele mai intalnite ocazii cand se foloseste adevizul pt lemn este montajul parchetului. Fie ca vorbim de parchet prefabricat, de parchet masiv si din lemn din esente exotice, adezivul este un element esential care va contribui la succesul sau esecul proiectului final. Asadar, daca ai in plan sa iti schimbi parchetul din locuinta si esti in cautarea unui adeziv pt lemn potrivit, iata de ce trebuie sa tii cont:
va fi necesar sa cauti un adeziv pt lemn care se aplica si in cazul sistemelor de incalzire prin podea, in cazul in care dispui de acesta si situatia o cere;
va trebui sa cauti un adeziv pt lemn reactiv la umiditate si cu o stabilitate mare la temperaturi crescute sau variatii ale acestora;
daca parchetul este laminat, trebuie sa tii cont si de acest criteriu in alegerea adezivilor;
trebuie sa te informezi atent cu privire la modul de pregatire al suprafetelor ce vor fi lipite (cum ar fi stergerea prafului, curatarea petelor de ulei, grasimi sau orice fel de impuritati si climatizarea);
vei putea opta pentru un adeziv pt lemn ce se poate aplica si in cazul altor suprafete, precum placi de constructii minerale sau chiar materiale de tip ceramic.

Adeziv pt lemn: pentru usi, ferestre sau panouri
Daca vei folosi un adeziv pt lemn destinat lucrarilor ce implica usi, ferestre sau panouri din acest material, atunci va trebui sa tii cont de doua mari criterii generale, ce sunt esentiale in acest tip de proiect.
1. Stabilitatea si buna rezistenta la umiditate crescuta;

2. Stabilitatea si buna rezistenta la temperaturi ridicate.

Unde gasesti adeziv pt lemn calitativ si la pret avantajos?
Daca iti doresti sa ai parte de cea mai buna consiliere pentru alegerea unui adeziv pt lemn, prin informatii complete si sfaturile avizate ale specialistilor, atunci apeleaza cu incredere la klebrom.ro. Vei putea achizitiona orice adeviz pt lemn iti este necesar, atat pentru montajul parchetului, pentru grinzi portante sau incleierea canturilor, cat si pentru infolierea profilelor de MDF si nu numai! Klebrom.ro te asteapta aici  cu acel adeziv pt lemn care va deveni aliatul tau de incredere.