De ce ar trebui alegem un adeziv lemn exterior in locul unui adeziiv clasic? Specialistii ne informeaza!

BUCURESTI - 19 noiembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Cerintele de pe piata constructiilor cresc din ce in ce mai mult in fiecare an.Pe langa standardele de calitate tot mai inalte, in ziua de astazi se pune accent si pe utilizarea unor materiale si produse prietenoase cu mediul inconjurator si cu sanatatea noastra, indiferent ca vorbim de un adeziv lemn exterior sau un lac pentru parchet.

Adeziv lemn

Adeziv lemn

Este important ca un adeziv lemn exterior, pe langa aderenta puternica si rezistenta in timp, sa reziste la conditiile meteorologice caracteristice acestui mediu, in special la temperaturile extreme sau la fluctuatiile foarte dese dintre acestea. Din acest motiv, adezivul de exterior trebuie sa indeplineasca anumite carecteristici de calitate.

Lemnul este inca unul dintre cele mai raspandite si folosite materiale in constructii si finisaje, fiind folosit atat pentru interiorul caselor (parchet, mobilier, grinzi etc.), cat si pentru exterior (mobilier de gradina, terase, grinzi exterioare, usi, ferestre etc.). Tipul lemnului are cu siguranta o importanja majora in obtinerea unui rezultat de calitate, insa utilizarea unui adeziv prost poate sa afecteze rezistenta oricarei piese din lemn, indiferent de esenta.

Interior vs. exterior

Unii oameni utilizeaza acelasi tip de adeziv atat pentru lucrarile de interior, cat si pentru cele de exterior. Acest lucru nu face decat sa afecteze rezistenta lucrarilor, in special in cazul in care adezivii de interior sunt folositi la exterior. In mediul exterior, provocarile suplimentare sunt urmatoarele:

umiditatea din aer;
conditiile de temperatura (fluctuatii si temperaturi extreme);
ploile, zapada;
razele solare.

Este evident ca un adeziv pentru interior nu este facut sa reziste la fel de bine in fata acestor conditii. Desi lipirea cu un adeziv pentru interior poate parea una rezistenta la inceput, este evident ca degradarea acesteia se va realiza mai degraba mai devreme decat mai tarziu.

Tipuri

Fiecare tip de lucrare are nevoie de adezivul corespunzator. Pentru lucrarile si constructiile de afara, urmatoarele tipuri de adeziv lemn exterior sunt cele mai intalnite:

Adezivii PVAC

sunt caracterizati de o rezistenta foarte buna in fata umiditatii;
sunt cel mai utilizati la ferestre si la placile de lemn ce urmeaza a fi imbinate;
isi fac foarte bine treaba acolo unde lemnul este masiv, de esenta tare sau urmeaza a fi supus unor greutati ceva mai mari;
se curata usor si nu prezinta riscuri pentru sanatate;
nu produc mirosuri deranjante pentru oameni sau animale;
se aplica foarte usor si se gasesc la preturi foarte bune.

Adezivii poliuretanici

sunt excelenti datorita impermeabilitatii foarte mari;
se comporta la fel de bine atat atunci cand suprafetele lipite sunt ambele din lemn, cat si atunci cand una dintre ele este dintr-un alt material;
lipirea este una foarte puternica, atat in cazul materialelor poroase, cat si in cazul celor tari si netede;
nu necesita conditii speciale pentru intrebuintare si se usuca foarte rapid;
este foarte rezistent la imbatranire, indiferent de tipul materialelor lipite.

Undem gasim adezivi de calitate?
Bineinteles ca este important sa alegem adezivul potrivit pentru fiecare mediu sau intrebuintare, insa daca achizitionam un produs de proasta calitate, totul este in zadar. Magazinul Klebrom ofera produse cunoscute pentru calitatea lor exceptionala, de la brandurile profesionale Zobel, Kleiberit si Renolit.

Orice adeziv lemn exterior oferit de Klebrom ne ajuta sa obtinem cele mai bune rezultate in lipire. Pe langa preturile accesibile la produse de calitate premium, Klebrom ofera asistenta specializata tuturor clientilor, pentru a se asigura ca acestia fac mereu alegeri informate si corecte!