Leasing auto – informatii utile de care ai nevoie

Galati - 18 ianuarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Companiile auto sunt pe zi ce trece mai inventive si ofera clientilor din ce in ce mai multe beneficii, confort si comoditate. Exista foarte multe mecanisme, de ordin juridic prin care puteti sa va impliniti un vis sau o dorinta. Va doriti o masina scumpa dar nu dispuneti de banii necesari pentru achizitionarea ei? Iata care este solutia.

Leasing auto

Leasing auto

Contractul de leasing auto - Unde se regaseste acest termen de leasing? In normele Codului Civil si intr-o lege speciala – nr. 59 din 28.04.2005. Acolo veti gasi raspunsuri la toate intrebarile care va framanta cu privire la acest capitol. Daca lasam deoparte termenii juridici cand ne raportam la cuvantul “leasing”, acesta inseamna o forma de credit, unde compania de leasing auto este cumparatorul bunului pe care vi-l doriti, iar dumneavoastra ii achitati o suma de bani, o rata, lunar, conform unui contract.

Ce inseamna leasing auto si ce trebuie sa faceti inainte de a va cumpara o masina?

Ce mai trebuie sa stiti este faptul ca leasingul poate sa aiba mai multe forme si anume leasing financiar si leasing operational.
Leasingul financiar este cea mai des intalnita metoda si se aseamana cu creditul bancar. Clientul cumpara masina pe care si-o doreste prin intermediul unui imprumut pe care apoi il inapoiaza prin rate lunare catre compania de leasing auto. Clientul semneaza un contract de leasing in care este prevazuta si suma lunara ce trebuie achitata. Pe perioada contractului, proprietarul masinii nu este clientul, ci compania de leasing auto. Abia la finalul contractului clientul devine proprietarul masinii. Totusi, daca vorbim despre riscuri si despre beneficii ale dreptului de proprietate, acestea revin utilizatorului, mai exact clientului, inca din clipa in care se semneaza contractul.

Leasingul operational este o varianta mai putin intalnita. Acest contract este asemanator cu un contract de inchiriere. Rata lunara ce trebuie achitata – chiria – nu se va calcula tinand cont de rata dobanzii – asa cum este prevazut in cazul creditelor – ci se va face in functie de cat se va deprecia masina pe perioada contractuala si marja de profit pe care o are compania de leasing auto. In acest caz, la leasingul operational clientul nu devine proprietarul masinii la finalul contractului de leasing. Daca doreste, acesta trebuie sa cumpere masina si sa negocieze un pret convenabil atunci cand expira contractul, exact ca in cazul in care cumpara masina de pe piata de masini second hand.

Diferenta cea mai mare intre modalitatea de leasing financiar si credit auto este data de dreptul de proprietate pe care il aveti asupra masinii. In cazul contractelor de leasing, proprietarii sunt firmele de leasing inca de cand se semneaza contractul si pana la finalizarea perioadei contractuale. In cazul creditului bancar, clientul este proprietar inca de la inceput. Proprietar devine clientul abia la finalizarea contractului, atunci cand au fost achitate toate ratele si se plateste valoarea reziduala.

Cum puteti sa renuntati la un contract de leasing?

Cea mai simpla modalitate de a renunta la un contract de leasing este sa achitati anticipat imprumutul. Pe langa suma totala, trebuie sa achitati si un comision de penalizare. Trebuie sa stiti ca in primul an contractual nu aveti posibilitatea de a apela la aceasta solutie, deoarece asa este indicat prin lege. Perioada minima a contractului de leasing trebuie sa fie de un an.

Va doriti o masina noua, mai fiabila, si nu dispuneti de suma necesara? Apelati cu incredere la serviciile de leasing auto oferite aici  de compania Autogeist din Galati. Sunati la numarul de telefon 0740945736 si intrati in legatura cu unul dintre consultanti.