Leasing auto second hand – informatii utile pentru cei ce vor sa faca astfel de achizitii

Galati - 11 decembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Atunci cand alegi varianta de leasing auto second hand, trebuie sa stii ce aspecte nu ar trebui sa neglijezi. Este o modalitate des intalnita, la care apeleaza si persoanele fizice dar si persoanele juridice.

Leasing auto second hand

Leasing auto second hand

Pe piata exista doua modalitati de finantare prin leasing auto second hand: operational si financiar.

Tot ce trebuie sa stii despre leasing auto second hand

Leasing operational – metoda mai putin utilizata. Contractul prevazut de aceasta modalitate este asemanator contractului de inchiriere. Rata lunara nu este calculata tinand cont de o rata a dobanzii asa cum se aplica in cazul creditelor ci se realizeaza in functie de deprecierea masinii pe perioada contractului, precum si de marja de profit pe care o detine compania de leasing. Cand este vorba de leasing operational, clientul nu devine proprietar al masinii in momentul in care se finalizeaza contractul.

In cazul in care isi doreste sa cumpere masina, acesta trebuie sa intre in negocieri pentru un pret, in momentul in care expira contractul cu firma de leasing, exact ca in cazul in care s-ar achizitiona un autoturism direct de pe piata de masini second-hand.
Leasingul financiar – varianta cea mai des utilizata. Acest tip de finantare este asemanatoare cu un credit bancar. Clientul achizitioneaza astfel masina prin intermediul unui imprumut pe care trebuie sa il returneze in timp, prin rate. Pe toata durata contractului de leasing financiar, proprietarul masinii nu este clientul ci firma de leasing, dar la finalizarea acestui contract masina trece pe numele clientului si devine astfel proprietar. Insa este bine de stiut ca orice risc, dar si beneficiile aferente drepturilor de proprietate sunt puse pe seama utilizatorului adica clientului chiar din momentul in care se semneaza contractul.

Care este diferenta intre leasing auto second hand (financiar) si creditul auto?

Diferenta cea mai mare intre cele doua modalitati de finantare este data de dreptul de proprietate pentru autoturism. In cazul contractelor de leasing, proprietarul este compania de leasing inca de la inceputul contractului, pana la finalizarea acestuia, insa, la creditul bancar, clientul devine proprietarul masinii. Clientul devine proprietar in cazul finantarii prin leasing la finalul contractului, dupa momentul in care acesta a terminat de achitat toate ratele si a platit valoarea reziduala.
Alta diferenta intre cele doua modalitati apare in clipa in care se ajunge la rambursarea anticipata. La contractele de leasing, clientii nu pot sa ramburseze anticipat intregul credit mai devreme de 1 an. Acest lucru conduce la o limitare care nu este intalnita in cazul creditelor auto unde clientul are posibilitatea sa faca rambursarea anticipata pentru imprumut, pe toata durata contractului.
Iata care sunt documentele necesare pentru leasing auto second hand:

Cererea de finantare IDEA – completata cu semnatura si stampila reprezentantului legal, pe fiecare pagina;
O copie dupa certificatul de inmatriculare de la Registrul Comertului pentru societate – CUI;
O copie dupa actul constitutiv;
O copie dupa cartea de identitate a reprezentantului legal al societatii – sau reprezentantilor daca sunt mai multi;
Ultimul bilant care sa cuprinda toate anexele ce sunt prevazute de lege, precum si balanta aferenta bilantului;
Ultimele doua balante lunare;

Acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal.
Achizitioneaza autoturisme doar din locurile sigure
Apeleaza la serviciile de leasing auto second hand ale companiei www.autogesit.ro si beneficiaza de consultanta gratuita. Dealer auto specializat, Auto Geist, pune pret pe calitatea masinii la fel ca si clientii sai. Alege acum locul potrivit din care sa achizitionezi masina potrivita pentru tine.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fortin-agency/leasing-auto-second-hand-informatii-utile-pentru-cei-ce-vor-sa-faca-astfel-de-achizitii