Optiuni de cazare Ranca dar si ce trasee turistice sunt in zona

BUCURESTI - 22 iulie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Turism


In zilele senine varful Peleaga al Muntilor Retezat poate fi vazut de aici, de asemenea, Parangu Mare este de asemenea unul din gardienii acestei zone superbe ce isi asteapta turistii atat pe timp de iarna, cat si vara. Este vorba despre Ranca, o atractie turistica ce ofera frumusete, si nu este vorba de acel gen de turism plin de manele, seminte, mertane si multa mitocanie. Suntem Pensiunea Safir, una din variantele de cazare Ranca ce vine sa ofere ceva unic, atat la propriu, cat si la figurat. La propriu deoarece fiecare camera a pensiunii este unica. Fie ca vorbim de cea Standard, Cuplu, Familie sau cea de lux, camerele sunt mobilate si dotate complet cu mobilier si facilitati ce vin sa atinga cele mai inalte standarde.

Optiuni de cazare Ranca dar si ce trasee turistice sunt in zona

Informatii legate de traseele din zona

Si, pentru ca spuneam ca oferim ceva unic atat la propriu, prin intermediul unicitatii camerelor, in mod figurat dorim sa va oferim cateva informatii pentru cei ce doresc sa vina intr-un sejur acum, vara. Stim ca muntele atrage foarte multi turisti, unii vin pregatiti, altii au o atitudine oarecum ignoranta, insa un lucru este foarte clar, cu muntele nu te joci, mai ales daca doriti sa intreprindeti drumetii pe traseele montane din apropiere.

Spuneam ca exista multe optiuni de cazare Ranca, insa, alegerea unei pensiuni trebuie facuta in general in functie de ceea ce va atrage cel mai mult, fie ca vorbim despre sporturile de iarna, sau drumetiile. Pentru cei pasionati de ski le spunem ca foarte aproape de Pensiunea Safir exista o partie de ski numai buna pentru unpic de miscare. Insa, cum suntem in plin sezon al drumetiilor, vom apleca discutia pe tema drumetiilor.

Asadar, alegerea unei optiuni de cazare Ranca este punctul de plecare a intregului concediu. In aceasta zona exista 8 trasee turistice:

O optiune de cazare Ranca ce va ofera accesul rapid la toate traseele turistice importante

1. Novaci - Valea Gilortului – Cabana Transalpina Ranca. Marcaj: traseu pe drumurile forestiere din Valea Gilortului. Timp de mers: 7-8 ore.

2. Cimpa - Cabana Voievodu. Marcaj: triunghi rosu; sosea forestiera. Timp de mers: 2-2, 25 ore.

3. Cabana Transalpina Ranca - Muntele Urdele - Valea Iezerul - Cabana Obarsia Lotrului. Marcaj: triunghi rosu, banda rosie si triunghi rosu. Timp de mers: 6, 5-7, 5 ore.

4. Cabana Voievodu - Poiana Muierii - Cabana Obarsia Lotrului. Marcaj: triunghi ro┼ču. Timp de mers: 6-7 ore

5. Cabana Obarsia Lotrului - Groapa Seaca - Varful Capra - Poiana Muierii - Cabana Voievodul. Marcaj: sosea, poteca nemarcata, triunghi rosu. Timp de mers: 9-10 ore.

6. Lacul Galcescu - Piatra Taiata - Varful Mohorul - Muntele Papusa - Cabana Transalpina Ranca. Marcaj: banda rosie, triunghi rosu, sosea. Timp de mers: 6-7 ore.

7. Cabana Transalpina Rânca - Varful Papusa - Curmatura Oltetului. Marcaj: triunghi rosu, sosea, poteca nemarcata. Timp de mers: 4, 5-5, 5 ore.

8. Curmatura Oltetului - Cheile Oltetului - Polovragi. Marcaj: poteca nemarcata, sosea forestiera. Timp de mers: 4, 5-5, 5 ore.

Noi ca si optiune de cazare Ranca suntem situati la intrarea in statiune, asadar, oferim atat un acces foarte rapid la toate aceste trasee, iar in timpul iernii, veti putea ajunge in doar cateva zeci de secunde de mers pe jos la partie. Asta deoarece suntem pozitionati la doar 50 de metrii de partie.

Insa, vom discuta despre sezonul rece intr-un viitor articol in care vom vedea si ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un ruccsac atunci cand mergeti la partie. Va invitam pana atunci pe site-ul www.ranca-safir.ro pentru a afla mai multe.