Platforma internationala de plati prin SMS Fortumo.ro a fost lansata in Serbia

BUCURESTI - 19 decembrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Fortumo, un portal de servicii SMS popular printre antreprenorii web din Romania, a anuntat lansarea serviciilor sale in Serbia.

Platforma internationala de plati prin SMS Fortumo.ro a fost lansata in Serbia

Serbia reprezinta una din pietele cu cele mai mari cresteri inregistrate in domeniul internetului si comunicatiilor mobile din Europa de Sud; peste 25% din populatia Serbiei foloseste internetul in interes personal sau profesional in fiecare zi. Ce ii lipsea pietei in trecut era un mod flexibil de a incasa plati online; Fortumo intentioneaza sa acopere aceasta lipsa prin platforma sa gratuita de creare servicii SMS.

Conform lui Rain Rannu, CEO al Fortumo, 'Fortumo ofera oricui posibilitatea sa-si creeze propriul serviciu SMS in 5 minute, fara sa fie necesare cunostinte tehnice deosebite. Crearea unui serviciu mobil nu ar trebui sa fie mai complicata decat a unui blog'. Utilizatorul tipic Fortumo este 'un antreprenor care detine un website sau un portal pe internet, dar acestia pot fi si posturi de radio, tv, ziare locale si agentii de publicitate' spune Rannu.

In acest moment, Fortumo isi desfasoara activitatea in regiunea baltica, nordul Europei si China, Romania si Bulgaria fiind ultimele tari adaugate retelei. O data cu lansarea serviciilor Fortumo in Serbia, antreprenorii si detinatorii de site-uri web au posibilitatea sa-si extinda business-ul pe pietele tarilor emergente din Balcani si Europa de Sud-Est.

'Piata de internet din Serbia creste constant, insa ar putea sa se extinda mult mai rapid o data cu introducerea unui mod flexibil de incare a platilor online' a declarat Aleksandar Covic, Country Managerul Fortumo Serbia. 'Cardurile de credit si PayPal nu sunt utilizate in mod regulat pentru platile online din Serbia, iar pentru majoritatea oamenilor, rapiditatea si flexibilitatea fac din SMS modalitatea preferata de plata online. Avand in vedere acoperirea pietei serviciilor mobile in proportie de peste 110%, consideram ca aceasta este cea mai buna modalitate de a ajunge la majoritatea consumatorilor.'

Oamenii obisnuiti, fara cunostinte tehnice pot crea servicii SMS precum Info-SMS, Campanie-SMS si Chatbox-SMS, in timp ce serviciul Conectivitate-SMS Premium permite furnizorilor de servicii SMS experimentati posibilitatea extinderii activitatii si incasarilor in mai multe tari, printr-o interfata usor de folosit si parti din venit competitive pe fiecare piata.

Fortumo este disponibil pe http://fortumo.ro fara comision initial sau taxe lunare.

Despre Fortumo Ltd

Fortumo este un portal gratuit pentru crearea de servicii SMS cu suprataxa. Prin Fortumo.ro poti crea serviciile Info-SMS, Campanie-SMS, Chatbox-SMS, Conectivitate SMS Premium si Pay per Video.
Fortumo.ro este versiunea in limba romana a portalului Fortumo.com, oferit de Fortumo Ltd, parte din Mobi Solutions Ltd.
Razvan Tase
Fortumo Country Manager

razvan.tase@fortumo.com