Gala Excelentei in Relatii Publice la a treia editie

BUCURESTI - 16 iunie 2005

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Bucuresti, 16 Iunie 2005 - Fundatia Forum for International Communications declara deschisa competitia Romanian Public Relations Award 2005, cel mai important eveniment de recunoastere a excelentei in domeniul comunicarii. Noul concept de creatie este realizat de United Communications si se intutuleaza "O data pe an oamenii de PR ies la lumina !".

Gala Excelentei in Relatii Publice la a treia editie

Competitia este deschisa oricaror persoane, asociatii, fundatii si companii, care au finalizat pe parcursul ultimilor doi ani campanii de Relatii Publice cu rezultate deosebite. Termenul limita pana la care se pot face inscrieri in concurs este 12 septembrie 2005. Premiile vor fi decernate pe data de 7 noiembrie 2005, in cadrul unei ceremonii festive, ce va avea loc la JW Marriott Grand Hotel. Zilele dedicate evenimentului, organizate sub titulatura "Saptamana PR-ului Romanesc" (6-10 noiembrie 2005), vor cuprinde, pe langa festivitatea de premiere, o serie de conferinte si seminarii, obiectivul acestora fiind de a oferi o platforma adecvata pentru schimbul de experiente intre profesionistii domeniului.

"A castiga un premiu in aceasta competitie inseamna sa dovedesti clientului tau, conducerii companiei tale sau publicului tinta ca ai reusit, ca munca ta este recunoscuta de colegii tai si ca esti printre cei mai buni din Romania", a declarat Thomas Achelis, Presedintele Confederatiei Europene de Relatii Publice. Lidia Solomon, Director de Relatii Publice Connex, a adaugat: "Compania noastra a fost premiata la ambele editii Romanian Public Relations Award: in 2003, cu "aur", iar in 2004, cu "argint". Aceasta recunoastere este foarte importanta nu numai pentru profesionistii PR din Connex, dar si pentru intreaga companie. Este, intr-un fel, o apreciere onorabila a eforturilor noastre de a ne diferentia prin comunicare si de a ne perfectiona continuu."

Evenimentul se desfasoara in stransa corelatie cu prestigioasa competitia internationala "Golden World Award", organizata sub egida Asociatiei Internationale de Relatii Publice (IPRA). "A acorda sau nu un premiu nu schimba fundamental faptul de a avea cele mai bune practici in cadrul profesiei. Dar faptul de a-ti fi recunoscuta munca creeaza un standard pentru ceilalti si ajuta sa fie facut public un numar de proiecte, care altfel ar fi ramas ascunse. Este deci important sa se confere premii cum ar fi Romanian PR Award. Premiul international nu este diferit, ci doar iti permite sa pui totul intr-o perspectiva mai larga si sa arati celorlalti ca cele mai bune practici locale coincid in cele din urma cu cele internationale. De aceea relatia dintre premiile nationale si cele internationale este atat de importanta", a declarat Charles van der Staten Waillet, Presedintele IPRA.

Premiile de Relatii Publice sunt jurizate dupa standardele internationale de profesionalism, de catre experti romani si straini in comunicare, personalitati recunoscute pentru realizarile si expertiza lor in domeniul PR. Anul acesta vor face parte din juriu: Profesorul Tony Meeahan din Marea Britanie, membru IPRA; Thomas Achelis, Presedintele CERP; Dumitru Bortun, Presedintele Asociatiei Profesionistilor in Relatii Publice (ARRP); Tamas Barat, Vice-Presedinte CERP; Nelly Benova, Presedinta Asociatiei de PR din Bulgaria; Claudiu Saftoiu, Consilier Prezidential pe probleme de comunicare interna; Simona Miculescu, Ministerul Afacerilor Externe; Mircea Toma, Jurnalist Academia Catavencu; Gilda Lazar, Corporate Affairs Director in cadrul JT International; Mihaela Brezeanu, Director Markmedia; Dana Oancea, Forum for International Communications; Ion Vaciu, Director Comunicatii Mobile; Dan Apostol, Editor Executiv InvestRomania si Andreea Frost, Corporate Communications, Siemens.

Concursul de anul acesta aduce ca noutate structurarea pe doua categorii principale: campanii comerciale si campanii non-comerciale. Se vor acorda premii de Aur si Argint, juriul urmand sa stabileasca numarul distinctiilor acordate. In afara premiilor pe categorii, juriul va acorda distinctia "PR Person of the Year". Premii speciale vor fi acordate lucrarilor de marca, practice sau teoretice, realizate de catre studenti.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/forum-for-international-communications/gala-excelentei-in-relatii-publice-la-a-treia-editie