Căutările de ATV-uri pe Google au crescut cu 65%, în pandemie

BUCURESTI - 27 mai 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sport

Căutările de ATV-uri pe Google au crescut cu 65% în primul trimestru din 2021, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Interesul pentru acest tip de vehicule a înregistrat o creștere semnificativă în perioada de pandemie, menținând trendul crescător al ultimilor ani.

https://www.atvrom.ro/atv/cf-moto

https://www.atvrom.ro/atv/cf-moto

 "Ieșirile în offroad cu ATV-urile au venit ca o soluție la nevoia oamenilor de a se simți din nou liberi.” 

Mircea Comana, director ATVRom

Mircea Comana, directorul ATVRom, a declarat: “În urma unui research asupra căutărilor realizate în Google, am observat faptul că românii sunt din ce în ce mai interesați de achiziția de ATV-uri. Perioada pandemiei și distanțarea socială au făcut ca oamenii să își dorească tot mai mult să evadeze în natură. Ieșirile în offroad cu ATV-urile au venit ca o soluție la nevoia acestora de a se simți din nou liberi.

Vezi aici graficul cautarilor pe google despre ATV.  

Conform datelor analizate, bucureștenii au fost cei mai interesați de ATV-uri (aproximativ 9%), numărul căutărilor fiind dublu față de celelalte județe ce urmează în top. De asemenea, județele Cluj, Timiș, Suceava și Prahova au înregistrat un număr semnificativ de căutări, având între 3,7 și 4,7% din acestea.

Vezi cautarile in functie de judete.

Cea mai mare creștere a fost realizată de CFMOTO, acest brand înregistrând cu peste 121% mai multe căutări în Google față de anul trecut, de la 45.000 de căutări în aprilie 2020 la aproape 99.500 de căutări în anul 2021. În general, cele mai multe căutări pentru ATV-urile CFMOTO se fac de pe mobile, în proporție de aproximativ 82%, în timp ce căutările de pe desktop sunt în proporție de 15%, iar cele de pe tabletă de doar 1,8%.

Vezi graficul cautari brand CFMOTO:

Conform căutărilor românilor, dimensiunea motorului este unul dintre criteriile importante pentru alegerea ATV-urilor, aceștia fiind din ce în ce mai interesați de motoarele mari. Astfel, pentru expresia “cf moto 1000”, căutările au crescut cu peste 206% față de anul trecut.

În urma analizei realizate de ATVRom, s-a observat că piața ATV-urilor a înregistrat creșteri semnificative în perioada pandemiei, mai ales în orașele cu potențial economic ridicat, motoarele puternice fiind în topul preferințelor.

Despre FOX IT EXPERT

Dealership care comercializeaza ATV, SXS, motociclete, scutere, Spyder, snowmobile, skijet, accesorii, echipamente si piese de schimb la cele mai bune preturi.