Alexander Karakantas este noul Vicepresedinte Operatiuni al companiei Sicomed

BUCURESTI - 5 octombrie 2004

Comunicat tip General in Afaceri

Fisiere atasate:

2195-3673.jpg

Compania Sicomed, unul din liderii industriei farmaceutice din Romania, a integrat in cadrul echipei de conducere pe domnul Alexander Karakantas, in pozitia de Vicepresedinte Operatiuni. Incepand cu data de 1 octombrie 2004, Karakantas il inlocuieste pe Dan Vasile, care a ocupat aceasta functie timp de doi ani si sase luni.

Alexander Karakantas este noul Vicepresedinte Operatiuni al companiei Sicomed

“Pentru a ne mentine la nivelul impus de industria farmaceutica internationala, Sicomed a implementat o strategie de dezvoltare care vizeaza atingerea unor standarde de performanta foarte inalte, intr-o perioada de timp relativ scurta. In momentul de fata, avem o echipa de management foarte ambitioasa, al carei randament este vizibil in evolutia companiei. Sunt convins ca experienta internationala, de 23 de ani, in domeniul farmaceutic a domnului Karakantas, va aduce un plus de consistenta acestei echipe si va sustine compania pentru consolidarea pozitiei de lider al pietei. Consider ca obiectivele stabilite pentru Dan Vasile au fost atinse, in prezent, Sicomed fiind o companie certificata GMP, care ofera medicamente si servicii la standarde internationale. Ii multumim pe aceasta cale pentru intreaga activitate depusa in companie si ii uram succes in viitor”, a declarat Klaas Postema, CEO Sicomed.

Alexander Karakantas (51 ani) este cetatean grec, a absolvit Facultatea de Biochimie din Bucuresti si are o experienta de 23 de ani in domeniul farmaceutic. Domnul Karakantas este specializat in domeniul asigurarii si controlului calitatii, ultima pozitie ocupata fiind de QP (Qualified Person - persoana care mentine legatura cu autoritatile si este responsabila in fata acestora) pentru sectia de injectabile a companiei farmaceutice Famar, precum si Head Quality Assurance/Quality Control Famar (Manager pentru Asigurarea si Controlul Calitatii). Compania greceasca Famar este unul din cei mai mari furnizori de servicii industriale pentru Sectorul Farmaceutic din Europa, detinand 8 facilitati de productie in Franta, Grecia, Italia si Olanda.

“Pozitia de Vicepresedinte Operatiuni in cadrul Sicomed ma onoreaza si reprezinta, in acelasi timp, o provocare profesionala. Ma alatur unei echipe de management profesionista, alcatuita din persoane cu o experienta solida in piata farmaceutica internationala, care a adaugat si adauga in continuare valoare companiei. Sunt convins ca, alaturi de aceasta echipa, voi avea o contributie importanta la viitorul companiei Sicomed”, a declarat Alexander Karakantas, Vicepresedinte Operatiuni Sicomed.

Alexander Karakantas preia aceasta pozitie de la Dan Vasile care a activat in Sicomed incepand cu luna aprilie a anului 2002. Dan Vasile a coordonat activitatile de productie in cadrul Sicomed si a supervizat cu succes procesul de certificare GMP.

Despre Free Communication

Compania Sicomed, unul dintre liderii industriei farmaceutice din Romania, a inregistrat pe primul semestru al anului 2004 o cifra de afaceri de 25,7 milioane USD. Pentru anul 2004, compania vizeaza o cifra de afaceri de 54 milioane USD, reprezentand o crestere de 17,4 % comparativ cu anul 2003. Sicomed a alocat pentru anul 2004, 10 milioane USD pentru investitii ce vizeaza continuarea procesului de modernizare si de optimizare a facilitatilor de productie, finalizarea procesului de restructurare a personalului, eficientizarea portofoliului de produse si o implicare activa si sustinuta in proiecte sociale.
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati Free Communication (Valeriu Ispir), tel. 224 11 94, 0788 480 871

valeriu.ispir@freecomm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/free-communication/alexander-karakantas-este-noul-vicepresedinte-operatiuni-al-companiei-sicomed