Cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, Fresenius ofera tuturor pacientilor dializati teste gratuite de evaluare a incarcarii cu apa a organismului

BUCURESTI - 10 martie 2010

Comunicat tip General in Sanatate

Hiperhidratarea este foarte frecventa in randul pacientilor dializati si constituie una dintre cauzele majore de mortalitate

Cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, Fresenius ofera tuturor pacientilor dializati teste gratuite de evaluare a incarcarii cu apa a organismului

In perioada 15-27 martie, toti pacientii hemodializati, dializati peritoneal sau transplantati renal din Bucuresti si imprejurimi pot beneficia de teste gratuite de evaluare a incarcarii cu apa a organismului la centrul Fresenius NephroCare Romania “Dr. Carol Davila” din Bucuresti (Strada Jiului nr. 140, sector 1). Toti cei interesati isi pot face programari la Telefonul Pacientului – 0723.550.123. Evenimentul “Ziua Portilor Deschise” este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului (12 martie).

Testul de evaluare a incarcarii cu apa a organismului presupune o tehnologie inovatoare, special realizata de Fresenius pentru pacientii dializati, si ofera informatii valoroase despre statusul hidric al organismului. Hiperhidratarea organismului contribuie la cresterea tensiunii arteriale, fiind un factor de risc in dezvoltarea evenimentelor cardiovasculare si principala cauza de mortalitate la nivel mondial.

“Excesul de lichide este o problema comuna a pacientilor dializati, din cauza incapacitatii rinichilor de a elimina toxinele si lichidele acumulate in organism. Prin realizarea acestui test, echipa medicala poate determina atat cantitatea de apa intra si extracelulara, cat si masa de tesut muscular si adipos, stabilind astfel o terapie personalizata pe nevoile pacientului”, a declarat Dr. Christian Klein, Medic Primar Nefrologie la Fresenius NephroCare Romania “Dr. Carol Davila” Bucuresti.

Pentru pacienti, testul de evaluare a incarcarii cu apa a organismului este non-invaziv, usor de realizat si rapid, prin montarea unor electrozi la nivelul membrelor. Mai precis, in aproximativ 2 minute, pacientul primeste informatii despre statusul hidric al organismului sau. Tehnologia nu este prezenta decat in centrele Fresenius.

Despre Free Communication

Despre Fresenius NephroCare Romania
FNC Romania face parte, alaturi de Fresenius Medical Care Romania, din grupul international Fresenius Medical Care. Incepand din 2005, si-a construit o retea de clinici de servicii private de dializa la nivel national, care acopera regiuni precum Bucuresti, Iasi, Constanta, Oradea, Bacau, Stei, Brasov, Pitesti si Onesti. Fresenius trateaza in acest moment circa 1.700 de pacienti in Romania..

Despre Fresenius Medical Care Romania
FMC Romania este furnizor de produse si servicii pentru dializa, incluzand echipamente, accesorii si solutii pentru toate tipurile de dializa peritoneala si hemodializa. Serviciile oferite sunt: asistenta de specialitate, instruire pentru personalul medical, materiale educationale de specialitate pentru personalul medical si pentru pacienti, service pentru aparatura FME. Acestea sunt destinate atat centrelor de dializa din spitalele de stat, cat si centrelor private de dializa, inclusiv centrele Fresenius NephroCare Romania. Fresenius Medical Care Romania este lider national pe acest segment.

Despre Grupul Fresenius Medical Care
Fresenius Medical Care este lider mondial in produse si servicii de dializa, avand o experienta de peste 40 de ani in acest domeniu. Prin reteaua sa de peste 2.300 de clinici private din America de Nord, America Latina, Europa si zona Asia-Pacific, Fresenius Medical Care furnizeaza tratamente prin dializa unui numar de peste 180.000 pacienti.

0723.550.123
Dr. Mihaela Baciu, Patient Care Manager Fresenius NephroCare Romania
irina.patru@freecomm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/free-communication/cu-ocazia-zilei-mondiale-a-rinichiului-fresenius-ofera-tuturor-pacientilor-dializati-teste-gratuite-de-evaluare-a-incarcarii-cu-apa-a-organismului