Sicomed este prima companie farmaceutica din Romania certificata Lloyd’s Register, conform standardului de calitate ISO 9001:2000

BUCURESTI - 5 octombrie 2004

Comunicat tip General in Afaceri

Sicomed este prima companie farmaceutica din Romania care a obtinut certificatul de autorizare pentru Sistemul de Management al Calitatii, conform ISO 9001:2000. Certificarea ISO 9001:2000 reprezinta o etapa importanta in procesul de implementare a unui sistem integrat calitate-mediu-securitate si sanatate in munca, ce presupune implementarea a inca doua standarde de calitate – ISO 14001 (sistem de management al mediului) si ISO 18001 – OHSAS (sistem de management al securitatii si sanatatii in munca).

Sicomed este prima companie farmaceutica din Romania certificata Lloyd’s Register, conform standardului de calitate ISO 9001:2000

“Obtinerea standardului de calitate ISO 9001:2000 reprezinta un pas important in procesul de modernizare a companiei noastre. Am adoptat o politica de calitate ce vizeaza oferirea unei game de medicamente si servicii la standarde internationale, iar evolutia companiei confirma respectarea angajamentelor luate. In momentul de fata, avem certificare GMP pentru toate sectiile de productie si un sistem de management al calitatii care ne asigura un plus de transparenta si o definire foarte clara a responsabilitatilor din cadrul tuturor proceselor din organizatie. Investitiile noastre in calitate vor continua pentru a ne mentine in topul celor mai moderne companii din domeniul farmaceutic”, a declarat Klaas Postema, CEO Sicomed.

Standardul international de calitate ISO 9001:2000, adoptat atat la nivel european cat si national, reprezinta un set de norme care, impreuna cu standardul de productie GMP, garanteaza capacitatea unei companii de a furniza, prin intermediul unui sistem de management al calitatii, produse si servicii de o calitate ridicata, in conformitate cu cerintele clientilor. Prin aplicarea acestor norme, Sicomed a implementat un sistem de calitate, care asigura o abordare unitara si eficienta a tuturor activitatilor desfasurate in cadrul companiei, in scopul obtinerii unor produse si servicii la standarde internationale.
“Concomitent cu procesul de implementare a standardelor internationale de calitate, ne-am intensificat si activitatile de modernizare a portofoliului de produse, prin licentierea de noi medicamente sau prin parteneriate cu companii farmaceutice din afara tarii. Am lansat 8 produse de la inceputul anului si avem in plan introducerea pe piata a unui numar mediu de 10 medicamente anual. Dorim, astfel, sa oferim atat calitate la standarde internationale cat si o gama de medicamente aliniata la ultimele tendinte din terapia moderna”, a completat Klaas Postema.

Sicomed a fost certificata cu standardul de calitate ISO 9001:2000 de catre Lloyd’s Register Romania, filiala prestigioasei firme de consultanta Lloyd’s Register din Marea Britanie. Lloyd’s Register a certificat la nivel global peste 40.000 de companii, dintre care: Alstom, Brau Union, Honeywell Garrett, JTI, Koyo, Philip Morris, Timken.

Despre Free Communication

Compania Sicomed, unul dintre liderii industriei farmaceutice din Romania, a inregistrat pe primul semestru al anului 2004 o cifra de afaceri de 25,7 milioane USD. Pentru anul 2004, compania vizeaza o cifra de afaceri de 54 milioane USD, reprezentand o crestere de 17,4 % comparativ cu anul 2003. Sicomed a alocat pentru anul 2004, 10 milioane USD pentru investitii ce vizeaza continuarea procesului de modernizare si de optimizare a facilitatilor de productie, finalizarea procesului de restructurare a personalului, eficientizarea portofoliului de produse si o implicare activa si sustinuta in proiecte sociale.
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati Free Communication (Valeriu Ispir), tel. 224 11 94, 0788 480 871

valeriu.ispir@freecomm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/free-communication/sicomed-este-prima-companie-farmaceutica-din-romania-certificata-lloyds-register-conform-standardului-de-calitate-iso-90012000