Sicomed lanseaza medicamentul Aflen, un produs unic pe piata farmaceutica romaneasca a afectiunilor cardiovasculare

BUCURESTI - 21 septembrie 2004

Comunicat tip General in Sanatate

Compania Sicomed, unul dintre liderii industriei farmaceutice din Romania, a lansat in luna septembrie medicamentul Aflen, produs ce contine Triflusal – substanta activa unica pe piata farmaceutica din Romania. Lansarea noului produs - Aflen - se incadreaza in strategia companiei Sicomed de modernizare a portofoliul de produse in general si cel destinat afectiunilor cardiovasculare in particular. In momentul de fata, Sicomed produce si promoveaza 18 medicamente, in diferite forme si concentratii, destinate acestor afectiuni.

Sicomed lanseaza medicamentul Aflen, un produs unic pe piata farmaceutica romaneasca a afectiunilor cardiovasculare

“Afectiunile cardiovasculare reprezinta prima cauza de deces la nivel mondial, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Romania este una dintre tarile cele mai afectate de incidenta acestor boli. Acesta este motivul pentu care noi incercam sa oferim medicilor si pacientilor romani o gama cat mai diversificata de medicamente, care sa reprezinte o cale de tratament sigura si eficienta, in linie cu noile tendinte in terapia moderna. Astfel, numai in anul 2003, am lansat 2 medicamente noi destinate acestor afectiuni, in 2004 vom adauga alte trei produse, iar acest proces va continua si in viitor”, a declarat Mirel Nicola, Director de Dezvoltare Strategica si Comerciala Sicomed.

Aflen este un medicament antiagregant plachetar, care se administreaza persoanelor ce au suferit un eveniment cardiovascular (infarct, atac de cord) si la care posibilitatea de a suferi inca unul este foarte mare. Aflen este indicat pentru reducerea efectelor acestor evenimente cardiovasculare si pentru preventia unui alt infarct sau atac de cord. Medicamentul Aflen reprezinta o alternativa pentru administrarea substantei active clasice, acid acetilsalicilic, care provoaca efecte adverse semnificative.

“Aflen reprezinta o noutate pe piata farmaceutica din Romania, confirmand eforturile noastre de reamprospatare a portofoliului de produse cu medicamente de calitate superioara. Datorita eficientei de actiune si a efectelor adverse nesemnificative, Aflen reprezinta o alegere optima in tratamentul afectiunilor cardiovasculare”, a declarat Mirel Nicola, Director de Dezvoltare Strategica si Comerciala Sicomed.Lansarea pentru medicii cardiologi a medicamentului Aflen va avea loc pe 15 septembrie, in cadrul Congresului National de Cardiologie organizat la Poiana Brasov.

In anul 2003, Sicomed si-a completat portofoliul de produse destinate afectiunilor cardiovasculare cu doua medicamente: Tensapril H (enalapril, hidroclorotiazida – eficient in tratamentul hipertensiunii arteriale) si Mivastin (simvastatina – eficient in tratamentul hipercolesterolemiei). In anul 2004, cu exceptia produsului Aflen, Sicomed a mai lansat alte doua medicamente destinate afectiunilor cardiovasculare: Tensapril (enalapril - eficient in tratamentul hipertensiunii arteriale) si Mononitron (isosorbid mononitrat - eficient in tratamentul profilactic al crizelor anginoase si in tratamentul adjuvant al insuficientei cardiace).

Pentru a beneficia de produse noi si moderne, Sicomed a demarat un proces de colaborare si parteneriat cu mai multe companii straine. In acest sens, medicamentul Aflen este oferit pe piata din Romania in colaborare cu compania farmacutica Uriach din Spania, care a dezvoltat si brevetat produsul. In plus, medicamentul Mononitron este rezultatul colaborarii cu compania farmaceutica Valpharma Italia.

“Parteneriatele semnate cu producatorii straini de medicamente sunt benefice atat pentru compania noastra cat si pentru pacientii si medicii din Romania. Beneficiile care decurg din aceste colaborari sunt atat disponibilitatea mai rapida a medicamentelor cat si actiunea terapeutica eficienta a acestora. Vom continua demersurile de parteneriat cu astfel de companii din afara tarii, deoarece reprezinta un real avantaj pentru sanatatea romanilor”, a mai adaugat Mirel Nicola, Director de Dezvoltare Strategica si Comerciala Sicomed.

Despre Free Communication

Sicomed este unul dintre liderii industriei farmaceutice din Romania, cu o cifra de afaceri de aproximativ 46 milioane USD in anul 2003. Pentru anul 2004, compania vizeaza o cifra de afaceri de 54 milioane USD, reprezentand o crestere de 17,4 % comparativ cu anul 2003. De asemenea, Sicomed are in plan continuarea procesului de modernizare si de optimizare a facilitatilor de productie, o implicare activa si sustinuta in proiecte sociale, finalizarea procesului de restructurare a personalului si eficientizarea portofoliului de produse.
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati Free Communication (Valeriu Ispir),
tel. 224 11 94, 0744 303 459
valeriu.ispir@freecomm.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/free-communication/sicomed-lanseaza-medicamentul-aflen-un-produs-unic-pe-piata-farmaceutica-romaneasca-a-afectiunilor-cardiovasculare