Freedom House lanseaza bursele JTI pentru jurnalisti

BUCURESTI - 3 iulie 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate


Fundaţia Freedom House România şi JTI România lansează programul pentru jurnalişti Bursele Europene JTI. O continuare a „Burselor JTI pentru Jurnalişti”, Bursele Europene JTI se adaptează momentului istoric al aderării ţării noastre la Uniunea Europeană, propunând o nouă destinaţie –Europa- şi un format actualizat.

Tradiţia
Bursele Europene JTI continuă o tradiţie iniţiată de Freedom House încă din anii 1990. Stagiile de pregătire pentru jurnalişti, finanţate iniţial de guvernul SUA, au devenit în anul 2000 „Bursele JTI pentru Jurnalişti”. Obiectivul acestui program a fost creşterea gradului de profesionalism al jurnaliştilor români şi încurajarea vocilor independente din presa românească. “Bursele JTI pentru Jurnalişti” includeau stagii de pregătire practică în organizaţii de presă americane, precum şi o serie de întâlniri cu personalităţi din media şi din lumea politică americană.

Noutatea
Bursele Europene JTI îşi propun să sprijine tinerii jurnalişti în adaptarea la noile coordonate europene ale României. Bursele Europene JTI le oferă jurnaliştilor oportunitatea de a înţelege cum reflectă presa internaţională subiectele legate de UE şi cum funcţionează instituţiile europene. Programul include un training de o zi la Bucureşti cu profesionişti ai relaţiilor europene, o călătorie de studii de o săptămână la Bruxelles, pe durata căreia vor avea loc întâlniri cu oficialităţi din instituţiile Uniunii Europene, precum şi stagii de pregătire profesională în cadrul unor prestigioase organizaţii de presă europene.

Înscrieri
La Bursele Europene JTI se pot înscrie jurnalişti din presa scrisă, radio şi TV specializaţi în domeniile economic, politic şi social, care îndeplinesc următoarele condiţii:
•Vârsta: maxim 35 ani
•Experienţa profesională: minim 3 ani
•Cunoaşterea limbii engleze şi/sau franceze. O altă limbă europeană constituie un avantaj.
Preselecţia candidaţilor se va face pe baza portofoliului, iar selecţia pe baza unui interviu.
Dosarul de înscriere va conţine:
•Curriculum Vitae
•Formular de înscriere (disponibil pe site-ul Freedom House)
•Fotografie tip paşaport
•Portofoliu (2 materiale de presă relevante pentru domeniile anunţate)
•Trei scrisori de recomandare
Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este luni, 16 iulie 2007. Toate înscrierile vor avea în titlu menţiunea « pentru Bursele europene JTI ».

Despre Freedom House

*Pentru depunerea dosarelor şi obţinerea de informaţii suplimentare, vă puteţi adresa Fundaţiei Freedom House.
Adresa: B-dul Ferdinand 125 et.1 ap.2, sector 2, Bucureşti
Telefon: 021.253 28 38; 0722 205 549; 0740 089 253 Fax: 021.253 00 63,
E-mail: freedomhouse@freedomhouse.ro

catalina@freedomhouse.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/freedom-house/freedom-house-lanseaza-bursele-jti-pentru-jurnalisti