Știi ce vin trebuie să bei în funcție de tipul întâlnirii? Dar în funcție de anotimp?

BUCURESTI - 20 aprilie 2016

Comunicat tip General in Social, Cursuri

Imre Szakacs-Orha, antreprenorul român care îi învață pe români și pe străini despre propriile vinuri, a acceptat provocarea noastră, și anume să ne explice, așa cum știe el mai bine, ce vin trebuie să alegem în funcție de tipul întâlnirilor.

Știi ce vin trebuie să bei în funcție de tipul întâlnirii? Dar în funcție de anotimp?
 În cazul în care este vorba de o întâlnire de afaceri, este indicat să se servească un vin premium, unul mai serios. Dacă vorbim de o întalnire romantică, ar trebui să afli preferințele partenerului înainte de cină. În general, vinuri spumante de dimineață, la masa de prânz ceva ușor cu alcool redus, iar seara vinuri puternice cu trabucuri. 

Imre Szakacs-Orha

Imre, trainer acreditat WSET și fondator Wine-in-Busines, o marcă cunoscută de iubitorii de vin datorită cursurilor WSET si a evenimentelor reușite, ne dezvăluie propriile secrete: “Șampania, în orice moment al zilei: dimineața, prânz, seara, la miezul nopții. În cazul în care este vorba de o întâlnire de afaceri, este indicat să se servească un vin premium, unul mai serios. Dacă vorbim de o întalnire romantică, ar trebui să afli preferințele partenerului înainte de cină.  În general, vinuri spumante de dimineață, la masa de prânz ceva ușor cu alcool redus, iar seara vinuri puternice cu trabucuri.”

 

Cât despre anotimpuri, Imre ne spune: “Nu există reguli pentru sezoane, dar cred că cele rose, ușoare se vând mai bine în timpul verii, iar cele roșii în timpul iernii. Dar în zilele noastre nu putem generaliza, depinde de starea de spirit. Trebuie însă să mărturisesc că nu o să vreau niciodată să deschid un Penfolds Grange dacă afară sunt 35 de grade.

Scopul nu e să te îmbeți, ci să te bucuri de vin împreună cu partenerul, familia și prietenii.”

 

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre vinuri, dar și despre femeile de succes din industria vinului, te așteptăm la Women in Wine Business, eveniment ce va avea loc sâmbătă, 7 mai, la Hotel Novotel, București. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook Wine-in-Business.