4 motive sa faci revizia aparatelor de aer conditionat din compania ta oferite de FRIGOMAC, service profesional de aer conditionat

BUCURESTI - 14 iulie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

In cadrul unei companii, sistemul de conditionare a aerului are un impact major in buna desfasurare a activitatilor derulate, prin prisma randamentului salariatilor care poate fi afectat de disconfortul termic, daca nu sunt indeplinite procedurile elementare de revizie a aparatelor de aer conditionat: putere de munca si concentrare scazute, oboseala prelungita, absente datorate imbolnavirilor etc. Totodata, tot in lipsa reviziei aparatelor de aer conditionat, cresc cheltuielile generale ale firmei cauzate de consumurile anormale la energie electrica cu pana la 50%, creste semnificativ incidenta cheltuielilor cu reparatiile majore datorate suprasolicitarii aparatelor si, totodata, scade durata de viata a aparatelor necesitand inlocuirea intr-un timp mult mai scurt decat cel prevazut.

Revizie aer conditionat

Revizie aer conditionat

 O revizie corecta si completa a aparatului de aer conditionat, realizata in mod profesional, creste durata de viata a sistemelor de conditionare, scade semnificativ costurile cu energia electrica si cu reparatiile viitoare si are un impact pozitiv asupra starii de sanatate si a puterii de munca a angajatilor. 

Marius LUPSENEANU, director executiv FRIGOMAC

Revizia aparatelor de aer conditionat din firma, dar si din spatiile comerciale, industriale si rezidentiale este o etapa necesara, care are un caracter de normalitate in viata oricarui aparat de aer conditionat si este realizata pentru a asigura o buna functionare a sistemului in conditii optime, pe o durata de timp cat mai indelungata.

De ce sa faci revizia aparatelor de aer conditionat din compania ta

1. Mentinerea starii de sanatate si a capacitatii de munca. Productivitatea la locul de munca scade daca persoanele implicate in activitati sufera de disconfort termic si daca se imbolnavesc. In timp, datorita conditionarii aerului, in filtre, pe fante, ventilator, pe tuburile vaporizatorului etc. se formeaza colonii intregi de microorganisme, spori de mucegai, fungi si virusi care afecteaza sanatatea persoanelor. In aceste conditii, o revizie completa este imperios necesara, intrucat are un impact semnificativ asupra prevenirii imbolnavirilor datorate inhalarii de microorganisme nocive sanatatii.

2. Prelungirea duratei de viata a aparatelor de aer conditionat cu pana la 5 ani. Printr-o revizie corecta si completa, se verifica daca un aparat de aer conditionat functioneaza in conditii normale si se stabilesc eventualele defectiuni. Avand in vedere ca defectiunile minore produc, in timp, stricaciuni majore ce necesita reparatii costisitoare, printr-o revizie corecta, se mentin caracteristicile si calitatile aparatului la un nivel de functionare optima. Spre exemplu, daca filtrele aparatului sunt imbacsite cu depuneri de praf acumulate in timp, pentru a forta aerul sa circule prin aceste filtre, piesele si intreg ansamblul este suprasolicitat, ducand in timp la o uzura anormala a pieselor, fapt ce cauzeaza defectiuni costisitoare.

3. Consum optim de energie electrica. In masura in care piesele inregistreaza o functionare ingreunata ca urmare a mai multor factori – de exemplu: depuneri de praf pe filtre, pe tuburile vaporizatorului, pe ventilator etc., nivel scazut de agent refrigerent si/sau presiune incorecta, fante indoite – in mod automat, creste consumul de energie electrica intrucat aparatul are nevoie de o forta electrica mai mare pentru a contrabalansa efectul negativ cauzat de o functionare de ansamblu ingreunata. Printr-o revizie corecta si completa, se asigura un consum optim de energie electrica, intrucat piesele si intreg ansamblul este adus la un nivel optim de functionare.

4. Scaderea semnificativa a cheltuielilor. Datorita procedurilor de revizie ale aparatelor de aer conditionat, scad cheltuiele cu reparatiile intrucat piesele functioneaza in conditii optime si nu sunt suprasolicitate, scad cheltuielile cu energia electrica si, totodata, scad cheltuielile cauzate de imbolnavirile angajatilor.

Cum se desfasoara un proces corect si complet de revizie aparate de aer conditionat

In ziua de astazi exista numeroase firme care se ocupa de revizia aparatelor de aer conditionat. Cu toate acestea, sunt putine cele care realizeaza un proces de revizie optima si completa. Pentru a nu plati pentru servicii incomplete sau prestate necorespunzator, o persoana care doreste revizia aparatului de aer conditionat trebuie sa stie ca un proces complet de revizie a sistemului se realizeaza atat la unitatea interioara, cat si la unitatea exterioara.

1.     Proceduri de revizie pentru mentenanta unitatii interioare:

    Verificarea sistemului de prindere;Verificarea starii generale de functionare;Curatarea filtrelor si prefiltrelor de aer si tratarea acestora cu solutii antibacteriene;Curatarea tuburilor vaporizatorului si tratarea cu substante antibacteriene;Curatarea aripioarelor ventilatorului;Indreptarea fantelor pentru a asigura o buna circulare a aerului etc.

2.     Proceduri de revizie pentru mentenanta unitatii exterioare:

    Verificarea sistemului de prindere;Verificarea starii generale de functionare;Verificarea presiunii agentului refrigerent si completarea acestuia in caz de necesitate;Verificarea tuburilor prin care circula agentul refrigerent pentru a identifica eventuale fisuri care duc la scaderea nivelului si/sau presiunii;Verificarea compresorului;Verificarea condensatorului etc.

In ceea ce priveste revizia aparatelor de aer conditionat, Marius LUPSENEANU, director executiv FRIGOMAC, subliniaza ca „o revizie corecta si completa a aparatului de aer conditionat, realizata in mod profesional, creste durata de viata a sistemelor de conditionare, scade semnificativ costurile cu energia electrica si cu reparatiile viitoare si are un impact pozitiv asupra starii de sanatate si a puterii de munca a angajatilor.”

Programeaza aici o revizie profesionala pentru aparatele de aer conditionat din compania ta!

Despre noi

FRIGOMAC, service aer conditionat autorizat, efectueaza lucrari de montaj, reparatii si mentenanta oriunde in Bucuresti si imprejurimi. Oferim consultanta cu privire la proiecte de racire pentru locuinte rezidentiale dar si pentru firme, spatii comerciale si industriale. Realizam scheme de instalare aer conditionat performante din punct de vedere al functionalitatii si consumului energetic.

Experienta noastra vasta in montarea de aere conditionate, reparatii si mentenanta, precum si atentia la calitatea serviciului realizat ne recomanda ca un partener de incredere in gasirea de solutii pentru problemele care implica confortul termic al locuintelor si spatiilor inchise.

Despre Frigo Mac

FRIGOMAC - Service profesional de aer conditionat - Montaj aer conditionat • Reparatii aer conditionat • Mentenanta (revizie) aer conditionat