Lansare proiect Soundbeam - terapie prin muzica si sunet pentru copii cu nevoi speciale

BUCURESTI - 18 ianuarie 2010

Comunicat tip General in Social

Fundatia AQUARIUS anunta lansarea proiectului „Soundbeam – terapie prin muzica si sunet pentru copii cu nevoi speciale”. Proiectul este sprijinit de Fundatia pentru Comunitate si MOL Romania prin „Programul MOL pentru sanatatea copiilor: Pot ajuta?”

15 copii cu deficiente psiho-locomotorii din cadrul Centrului de Sanatate Mintala IOMC Bucuresti vor lua parte la un program de tratament inedit: recuperarea si ameliorarea deficientelor psiho-locomotorii prin transformarea miscarilor copiilor in sunet si muzica.

Metoda Soundbeam este cunoscuta in Europa de peste 20 ani, iar proiectul de fata introduce metoda in premiera si in Romania. Principiul de lucru consta in transformarea oricarei miscari, chiar a unei simple miscari de deget sau muschi facial, in sunete, si in cele din urma, prin implicarea constient-creativa a copilului, in muzica. Aceasta constituie o motivatie extraordinara pentru inlaturarea barierelor de miscare, comunicare si exprimare ale copiilor cu diferite tipuri de deficiente.

Soundbeam ofera sansa deblocarii unui potential de exprimare si comunicare nebanuit, depasind bariere si blocaje psiho-emotionale care nu sunt adresate in mod obisnuit prin alte metode. Proiectul va fi realizat de terapeutii Fundatiei Aquarius, in parteneriat cu specialistii Centrului pentru Sanatate Mintala IOMC Bucuresti.

Activitatile proiectului se desfasoara la sediul IOMC Bucuresti, pe o perioada de 8 luni.


Despre Fundatia Aquarius

Evenimentul este realizat la initiativa Fundatiei Aquarius, in parteneriat cu Centrul pentru Sanatate Mintala IOMC Bucuresti si este sustinut de Fundatia pentru Comunitate si MOL Romania prin „Programul MOL pentru sanatatea copiilor: Pot ajuta?”
Contact: Aurelia Olaru, coordonator proiect
Email: aquarius@clicknet.ro, Tel 0722 390 655
aquarius@clicknet.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-aquarius/lansare-proiect-soundbeam-terapie-prin-muzica-si-sunet-pentru-copii-cu-nevoi-speciale