Muzica, miscare, motivatie - relansarea proiectului Soundbeam pentru copii cu nevoi speciale

BUCURESTI - 9 februarie 2011

Comunicat tip General in Social

Pentru un grup de 15 copii cu nevoi speciale , miscarea se transforma in sunete si melodii, motivandu-i sa isi depaseasca astfel deficientele. Ei vor beneficia timp de 6 luni de sedinte de terapie cu senzori de miscare prin metoda Soundbeam, dezvoltata in Anglia si introdusa prima data in Romania in anul 2010 de catre Fundatia Aquarius. Cei 15 copii provin din Centrul pentru Sanatate Mintala al IOMC - Bucuresti si din Centrul de zi Aurora. Proiectul este realizat in continuarea initiativei din 2010, cu sustinerea financiara din partea Programului Mol pentru sanatatea Copiilor "Pot ajuta?"

In continuarea proiectului-pilot care a introdus metoda Soundbeam in Romania in anul 2010, Fundatia Aquarius lanseaza proiectul ”Soundbeam: miscare, muzica, motivatie – terapie prin muzica pentru copii cu nevoi speciale”.

In cazul copiilor cu disabilitati neuro-locomotorii sau tulburari emotionale, chiar cele mai simple miscari sau exprimarea celor mai simple emotii implica un grad ridicat de dificultate – uneori, barierele sunt foarte greu de depasit. Transformarea miscarilor in sunete muzicale si, prin exercitii repetate si creativitate, in melodii si armonii proprii reprezinta o sursa de motivatie pentru oricine – cu atat mai mult pentru acesti copii. 

Metoda Soundbeam utilizeaza senzori de miscare, care capteaza miscarile si le traduc in note muzicale. Rezultatele metodei sunt remarcabile - chiar in cazuri severe, terapia are efecte vizibile in recuperarea disabilitatilor locomotorii prin imbunatatirea performantelor de motricitate si coordonarea miscarilor,  cat si prin stimularea concentrarii, a capacitatii de exprimare emotionala si de comunicare.

Sedintele de terapie se desfasoara individual cu fiecare copil, la sediul Centrului pentru Sanatate Mintala al IOMC Bucuresti. Implicarea parintilor in terapie, ca si intelegerea relatiei parinte-copil din perspectiva terapiei emotionale este extrem de importanta – in cadrul proiectului vom organiza cursuri de parenting pe tema: Provocarile si problemele profesiei de parinte al unui copil cu nevoi speciale

Proiectul va fi realizat de terapeutii Fundatiei Aquarius, in parteneriat cu specialistii Centrului pentru Sanatate Mintala IOMC Bucuresti.

Proiectul beneficiaza pe o perioada de 6 luni de sprijinul Fundatiei pentru Comunitate si al Programului Mol pentru sanatatea copiilor: Pot ajuta?

Despre Fundatia Aquarius

Fundatia Aquarius activeaza de peste 10 ani in domeniul medicinei holistice, cu proiecte in domeniul sanatatii, artei, muzicii, educatiei si social.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-aquarius/muzica-miscare-motivatie-relansarea-proiectului-soundbeam-pentru-copii-cu-nevoi-speciale