Arhitext in vizita de lucru la Timisoara

BUCURESTI - 17 martie 2009

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Pentru ca vine primavara si pentru ca intotdeauna noul anotimp invita la miscare si la inviorare, Arhitext merge in vestul tarii, propunand-va un program cultural numai potrivit pentru un sfarsit de saptamana – o expozitie si o masa rotunda, in aceeasi zi, la Muzeul de Arta din Timisoara.

Sambata, 28 martie 2009

la ora 13:00
Vernisaj Expozitia Andreescu & Gaivoronschi

Traseu «initiatic» in arhitectura celor doi, re-creand vizual etapele de creatie – individuale si ca echipa – intr-o maniera (ne)conventionala dar interesanta, cu scopul de a evidentia autenticitatea «Discursurilor (post)moderne ale arhitecturii» romanesti. Expozitia cuprinde 54 panouri de expunere care prezinta in imagini, desene si cuvinte, lucrarile celor doi. La vernisaj vor fi prezenti cei doi arhitecti timisoreni care isi vor prezenta mai pe larg lucrarile expuse. De asemenea, tot la vernisaj veti putea achizitiona si Monografia Ioan Andreescu&Vlad Gaivoronschi – «Discursurile (post)moderne ale arhitecturii», lansata de curand de Editura Fundatiei Arhitext design.

si

la ora 15:00
Masa rotunda «Ambiente si afecte»

Arhitectura-urbanism... societate-sistem… inter-actiune…

Arhitecti, urbanisti, designeri, sociologi, filosofi, teoreticieni multimedia, purtatori si/sau comunicatori de «ambiente» si «afecte», se intalnesc pentru a pune in discutie cele doua concepte, in privinta functionalitatii/utilitatii pe care acestea ne-o ofera si a consecintelor integrarii lor in actul arhitectural (in special) si creativ, in general.

Invitati sa dezbata cele doua concepte vor fi: Bogdan Ghiu, Gheorge Sabau, Gheorghe Ivanescu Cotuna, Poledna Rudolf, Adrian Ionasiu, Sabin Bors, Ioan Andreescu, Vlad Gaivoronschi. Moderatorul Arpad Zachi a propus spre aprofundare doua concepte, desi rar invocate si cu atat mai putin explicitate, care au urme vizibile si profunde atat la nivelul «peisajului» urban cat si cel arhitectural actual, la moda... Astfel, termenul de «ambient» pus in discutie este cel dezvoltat (contextualizat) de Niklas Luhmann, iar al doilea concept este preluat din sfera filozofiei lui Gilles Deleuze si Felix Guattari.


Ambele evenimente au loc in data de 28 martie, la Muzeul de Arta, Piata Unirii nr. 1, Timisoara.

Expozitia va fi deschisa pana in data de 12 aprilie, putand fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 10:00-18:00.

Organizator: Fundatia Arhitext design

Sponsori: DREES & SOMMER Romania, ALUBEL EXPO (YTONG), METRA EAST EUROPE, EGERIA


Parteneri: MUZEUL DE ARTA – TIMISOARA, A&G

Parteneri Media: RADIO ROMANIA CULTURAL, ARHITEXT, ARHITECTURA, IGLOO, CASA SI BIROUL, LITERNET

Despre Fundatia ARHITEXT design

Fundatia Arhitext design, infiintata in 1990, desfasoara o serie de activitati culturale menite sa promoveze si sa incurajeze inovatia din domeniul arhitecturii.

Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati:
Lavinia Marin – Responsabil Comunicare, 031.104.11.78, arhitext_redactie@b.astral.ro

arhitext_redactie@b.astral.ro