Akram Khan Company la Întâlnirile JTI, Kaash - “spectacolul care a zguduit lumea”

Locul desfasurarii: Teatrul Naţional din Bucureşti, sala Mare

Organizator: Fundația Art Production

Akram Khan Company la Întâlnirile JTI, Kaash - “spectacolul care a zguduit lumea”

Una dintre legendele dansului contemporan, Akram Khan, cel care mărturisea că până şi mintea lui dansează, va veni la Bucureşti la cea de-a șaisprezecea ediție a Întâlnirilor JTI Akram Khan Company  va susține pe 8 și 9 mai, începând cu orele 20:00, spectacolul Kaash,pe scena Sălii Mari a Teatrului Național.

Este vorba despre noua versiune, care a avut premiera internaționala anul trecut. Când a fost lansat inițial, în 2002, Kaash (cuvântul hindus pentru „dacă”) a fascinat deopotrivă publicul și criticii. Un spectacol care „a zguduit lumea”, titra "The Daily Star", în timp ce "Times of London" sublinia „expresivitatea superb sincronizată", iar Daily Telegraph nota inspirat: "Kaash te face să tremuri de emoție". "The Guardian" a văzutKaash ca pe o explorare a Universului în 55 de minute, caracterizându-l pe Akram Khan drept o „stea întunecată a dansului”.    ”(…)Kaash ocupă un loc foarte special în inimile noastre. Noua trupă, formată din cinci artiști internaționali, va revărsa o altă lumină și energie asupra piesei, focalizată pe forma fizică și precizie, ceea ce, cred, încă are o mare relevanță în 2014” , declară Akram Khan despre noua versiune a spectacolului. După cum explică artistul, “zei hinduși, găuri negre, cicluri temporale indiene, creație și distrugere” au reprezentat punctele de plecare pentruKaash, continuând încercarea de a clădi punți între dansul contemporan și forma dansului clasic indian Kathak.   În doar paisprezece ani, Akram Khan Company a ajuns una dintre cele mai inovatoare companii de dans din lume. Compania are o prezență internațională majoră și se bucură de turnee care se adresează multor culturi de pe întregul glob. Akram Khan a obținut numeroase premii internaționale de dans, ca de exemplu Premiul Olivier, în anul 2012. Artistul este în prezent profesor la Universitatea de Arte din Londra, colaborează cu Teatrul Sadler’s Wells din Londra, Grenoble din Franța și, de asemenea, cu festivaluri importante din întreaga lume.   Inaugurate în anul 2000, de celebra companie de balet "Bejart Ballet Lausanne", Întâlnirile JTI  au găzduit dansatori, coregrafi și companii de balet celebre: Nacho Duato și Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theater, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem și Russell Maliphant, Gigi Căciuleanu și Baletul Național din Chile, Alonzo King Lines Ballet din San Francisco, Vortice Dance Company, Maria Pagés și Sidi Larbi Cherkaoui.   Biletele se găsesc la Teatrul National, în reteaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Despre FUNDATIA ART PRODUCTION

Fundatia ART PRODUCTION a fost constituita in anul 2002, fiind atestata de catre Ministerul Culturii pentru impresariere, productii de spectacole, productii evenimente speciale, concerte, emisiuni de radio si televiziune, etc.

Confirmare pana la data: 8 mai 2015

Participare: Taxa de participare

Sponsori eveniment:
  • Intalnirile JTI Intalnirile JTI