“FOLIA, SHAKESPEARE & CO” de Gigi Căciuleanu, la Sala ARCUB

Locul desfasurarii: Sala ARCUB

Organizator: Fundatia Art Production in parteneriat cu ARCUB

“FOLIA, SHAKESPEARE & CO” de Gigi Căciuleanu, la Sala ARCUB

Joi, 11 iunie, de la orele 20:00, la Sala ArCuB, Fundaţia Art Production vă invită la o nouă reprezentație a spectacolului de teatru coregrafic semnat “Gigi Căciuleanu” - “FOLIA, SHAKESPEARE & CO”.

"Ideea acestui spectacol s-a născut încă din vremea în care, poaspăt solist al Operei din București, dansam partitura Bufonului din «Lacul lebedelor». De atunci m-am îndrăgostit de acest spirit nebun al măscăriciului: savant și histrionic, comic și tragic, doct și în același timp impregnat de o permanentă auto-deriziune." Gigi Căciuleanu Asistent corepetitor: Lelia Marcu-Vladu  Scenografia: Corina Grămoșteanu  Muzica: Paul Ilea  Light Designer: Alin Popa  Texte: William Shakespeare  Născându-ne, bocim că apărem  în acest mare teatru de nebuni.  (Regele Lear)  LA FOLIA este inițial un dans popular din Portugalia si Spania, apărut în Evul Mediu târziu. O temă de bază simplă "codificată" pentru prima dată, dacă nu mă înșel, de Corelli, dând naștere la o piesă bine-cunoscută și mondialmente recunoscută. Mulți alți compozitori cunoscuți au scris variațiile lor pe această temă întrecându-se în virtuozitate și inventivitate: Scarlatti, Vivaldi, Marin Marais...  În cazul acestui spectacol, muzica este total reinventată, variațiile pe tema LA FOLIA fiind compuse de către tânărul compozior si om-orchestră: Paul Ilea.  În lumea lui Shakespeare nebunia este o temă recurentă. Și nu numai în comedii. În măsura în care el crede că numai masca nebuniei este în măsură să-l protejeze, Hamlet însuși va juca rolul unui măscărici amar creându-și un personaj de bufon nebun si cinic, care are dreptul de a spune ceea ce nu o poate face altfel.   Pe de altă parte, din punct de vedere coregrafic, sunt pasionat de ideea alternanței dintre gândirea structurată și nebunia creatoare a artistului. "Nebunia din spatele structurii, structura in spatele nebuniei" (Gigi Căciuleanu: VÂNT, VOLUME, VECTORI). Decorul și costumele spectacolului sunt gândite și imaginate de către scenografa Corina Grămoșteanu, in sensul atât al unei reinventări moderne a spațiului scenic cât și al păstrării unor clare referințe la universul elizabetan al teatrului lui William Shakespeare.  Trupa de interpreți este alcătuită din DansActorii “Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” care vor juca teatru în limbajul mișcării și al dansului: Rasmina Călbăjos, Relu Dobrin, Lari Cosmin Giorgescu, Ştefan Lupu, Ioana Macarie, Ioana Marchidan, Adrian Nour, Cristian Osolos, Arcadie Rusu, Diana Spiridon, Ana Vișan.

Biletele se găsesc la Sala ArCuB , în rețeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Despre FUNDATIA ART PRODUCTION

Fundatia ART PRODUCTION a fost constituita in anul 2002, fiind atestata de catre Ministerul Culturii pentru impresariere, productii de spectacole, productii evenimente speciale, concerte, emisiuni de radio si televiziune, etc.

Confirmare pana la data: 11 iunie 2015

Participare: Taxa de participare