Folia, Shakespeare&Co la Festivalul European de Teatru „Eurothalia” - editia 2014

Locul desfasurarii: Casa de Cultură a Studenţilor

Organizator: Teatrul German de Stat din Timişoara

Folia, Shakespeare&Co la Festivalul European de Teatru „Eurothalia” - editia 2014

Gigi Caciuleanu revine la Timişoara, cu ultimul său spectacol de teatru coregrafic, Folia, Shakespeare & Co, realizat cu prilejul aniversării a 450 de ani de la nașterea lui William Shakespeare.

Spectacolul va fi prezentat Luni, 10 noiembrie, orele 18:00 la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara.

Inspirată din din operele și personajele faimosului dramaturg britanic, Folia, Shakespeare & Co prilejuieşte întâlnirea cu atmosfera din Cum vă place, Romeo și Julieta, Hamlet, Neguțătorul din Veneția, Cei doi tineri din Verona, Troilus și Cressida, Regele Lear sau Zadarnicile chinuri ale iubirii, printre altele. Muzica este semnată de compozitorul Paul Ilea, care a creat inspirate variații muzicale pe tema binecunoscutei “Folia”, dans popular portughez a cărui frază muzicală a fost în vogă secole de-a rândul începând din Evul Mediu.

Referitor la acest spectacol, criticul de teatru Gina Șerbanescu scrie în ArtAct Magazine „coregrafia este esențializare gestuală a spiritului adevărului, așa cum l-a gândit Shakespeare prin identitatea bufonului. Lumea întreagă devine o bufoniadă în sensul unui adevăr făcut vizibil prin masca nebuniei“.

Specacolul este realizat alături de trupa de dans pe care Gigi Căciuleanu a fondat-o, “Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” și care reunește unii dintre cei mai talentați tineri dansatori și actori din România: Rasmina Călbăjos, Relu Dobrin, Lari Cosmin Giorgescu, Lucile Julaud, Ştefan Lupu, Ioana Macarie, Ioana Marchidan, Adrian Nour, Cristian Osolos, Arcadie Rusu, Diana Spiridon.

Decorul și costumele spectacolului sunt gândite și imaginate de scenografa Corina Grămoșteanu, în sensul atât al unei reinventări moderne a spațiului scenic, cât și al păstrării unor clare referințe la universul elizabetan al teatrului lui William Shakespeare.  Muzica îi aparține compozitorului Paul Ilea

Spectacol în limba engleză, cu traducere în limbile germană și română.

Cea de-a patra ediție a Festivalului European de Teatru „ Eurothalia ” organizat de Teatrul German de Stat Timișoara se va desfășura în perioada 8 – 17 noiembrie 2014.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Municipiului Timișoara, al Institutului Cultural Român (ICR), al Uniunii Teatrale din România (UNITER) și al Consiliului Județean Timiș.

Biletele vor putea fi achiziționate de la:

- la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia, nr. 2)- online pe paginile http://teatrulgerman.ro/ şi http://biletmaster.ro/.

Despre FUNDATIA ART PRODUCTION

Fundatia ART PRODUCTION a fost constituita in anul 2002, fiind atestata de catre Ministerul Culturii pentru impresariere, productii de spectacole, productii evenimente speciale, concerte, emisiuni de radio si televiziune, etc.

Confirmare pana la data: 10 noiembrie 2014

Participare: Taxa de participare