Recital extraordinar IVO POGORELICH la Ateneul Român

BUCURESTI - 26 septembrie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fundaţia Art Production aniversează în acest an, prin trei recitaluri extraordinare de pian, 200 de ani de la naşterea lui Frédéric Chopin, unul dintre cei mai mari compozitori pentru pian din lume. Pianul se regăseşte pe tot parcursul operei sale, de cele mai multe ori purtând chiar un rol exclusiv, iar compoziţiile sale sunt considerate culmile repertoriului pentru acest instrument. Muzica sa se încadrează în rândul celor mai pretenţioase opere în privinţa tehnicităţii, stilul lui Chopin iese în evidenţă prin profunzimea nuanţei şi a expresivităţii, şi nu doar prin complexitatea tehnică.

Recital extraordinar IVO POGORELICH la Ateneul Român

Primul recital extraordinar va fi susţinut de IVO POGORELICH - Duminică, 17 Octombrie 2010, orele 19:00 la Ateneul Român.

IVO POGORELICH s-a născut în 1958 la Belgrad - Serbia. A prezentat recitaluri solo în toată lumea şi a concertat cu unele dintre cele mai mari orchestre din lume - Boston Symphony Orchestra, London Symphony Orchestra, Chicago Symphony Orchestra , New York Philharmonic Orchestra, Wiener Philharmoniker, Berliner Philharmoniker, Orchestre de Paris şi multe altele. Ori de câte ori canta, interpretările sale uimitoare, confirmau originalitatea şi talentul sau. The New York Times a scris: 'El a cantat fiecare notă precis, cu multă sensibilitate şi expresivitate. El a fost o orchestră întreagă'.
Ivo Pogorelich a devenit un artist exclusiv 'Deutsche Grammophon' în 1982. El a făcut peste 15 de înregistrări cu DGG, cum ar fi Sonate pentru pian de Mozart, Bach Suites, Sonate de Liszt şi Scriabin, Sonatele pentru pian de Ceaikovski şi Concertul nr. 1 pentru pian. Cel mai recent CD, lansat în 2002, este de pian de Chopin Sonata nr.2, Ravel, Gaspard de la Nuit şi Prokofiev Piano Sonata nr. 6.

În program:
Prelude op.45 | Nocturne op.62 / 2 | Nocturne op.55 / 2 | Polish op.40 / 2 | Sonata 3 op.58

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-art-production/recital-extraordinar-ivo-pogorelich-la-ateneul-roman