Direcționează 2% din impozitul pe veniturile obținute în 2013 către Fundația Baylor

Constanta - 16 ianuarie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, Social

Live site

Distrugerea virusurilor hepatitice B și C și a virusului HIV de pe instrumente nu se realizează prin folosirea spirtului, a lămpilor cu ultraviolete sau a flăcării. Aceste metode sunt des folosite de populație care, din lipsa de informare, apelează la ele gândind că este de ajuns pentru a se proteja de o eventuală infecție cu cele trei virusuri. Fundația Baylor Marea Neagră informează cetățenii asupra metodelor corecte de distrugere a virusurilor hepatitei B și C și a HIV și, în plus, oferă celor care doresc posibilitatea de a se testa gratuit pentru a-și verifica starea de sănătate.

afis campanie

Pentru ca un număr cât mai mare de persoane să beneficieze de serviciile Baylor fiecare dintre cei care  au realizat venituri impozabile în anul anterior poate opta pentru direcționarea a 2% din impozit către fundație.

Persoanele fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor au posibilitatea, potrivit Codului Fiscal, de a opta pentru direcționarea a 2% din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit, non-guvernamentală, unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private. Această acțiune  nu costă nimic contribuabilul, dar dacă el nu utilizează suma respectivă rămâne să fie încasată și gestionată de stat.

Direcționarea se poate face simplu, doar prin completarea unui formular și depunerea acestuia la Administrația Fiscală din raza domiciliului legal, până la data de 25 mai 2014 (data înregistrării).

Fundația Baylor Marea Neagră oferă contribuabililor care doresc să decidă singuri directionarea celor 2% din impozitul pe 2013, posibilitatea de a afla destinația acestor sume. Astfel, în anul anterior echipa  Baylor a reușit  susținerea a 172 copii cu cel puțin un părinte infectat cu HIV, dar și oferirea de sprijin medical și psihologic pentru peste 1500 de persoane care trăiesc cu HIV sau cu hepatite. De asemenea, peste 8500 de persoane din Dobrogea au beneficiat de consiliere și testare pentru boli infecțioase, atât în cabinetele de testare, cât și în laboratorul mobil, iar peste 800 de cadre medicale au participat la sesiunile de educație medicală continuă organizate de fundație.

În 2014 se estimează că încă aproximativ 10.000 de persoane vor apela la serviciile Centrului de Excelență Baylor. Cu sprijinul celor care direcționează 2% din impozit către fundație, membrii echipei Baylor își doresc să poată realiza mai mult pentru beneficiari decât în anii anteriori.

Despre Fundatia Baylor Marea Neagra

Fundatia Baylor Marea Neagra, parte a retelei internationale de lupta impotriva SIDA, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adreseaza si comunitatii prin centrele Baylor de consiliere si testare rapida pentru HIV, hepatita B si hepatita C din Constanta si Tulcea, asigurand testarea confidentiala, rapida. Programul de testare a inceput in 2007 si se desfasoara si in prezent.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-baylor-marea-neagra/direc-ioneaza-2-din-impozitul-pe-veniturile-ob-inute-in-2013-catre-funda-ia-baylor