Îngrijirea pacienţilor din România susţinută prin generozitatea Chevron

Constanta - 17 martie 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, Social

Live site

Corporaţia Chevron, Fundaţia AmeriCares şi Baylor College of Medicine International Pediatric AIDS Initiative Texas Children’s Hospital (BIPAI) şi-au unit forţele, ca reacţie la deficitul de resurse din sistemul medical românesc, pentru dezvoltarea unui program care va sprijini îngrijirea pacienţilor şi va creşte accesul acestora la medicamentele esenţiale.

Îngrijirea pacienţilor din România susţinută prin generozitatea Chevron
 Aceste donații nu se obțin ușor și trebuie folosite cu responsabilitate și transparență. Pentru noi este foarte important să selectăm parteneri deciși să lucreze conform standardelor de bună practică, astfel încât să putem documenta impactul investiției sociale pe care o vom face. 

Ana-Maria Schweitzer, director executiv al Fundației Baylor Marea Neagră

Proiectul presupune parteneriatul dintre Fundaţia Baylor-Marea Neagră şi Fundaţia AmeriCares, iar Chevron s-a angajat să finanţeze, pe o perioadă de mai mulţi ani, medicamente şi consumabile medicale pentru mai multe spitale partenere din România.

Fundația Baylor Marea Neagră este singurul reprezentant al rețelei BIPAI în România care, prin Centrul de Excelenţă, furnizează servicii medicale și psihosociale persoanelor din regiunea Dobrogei, care suferă de boli infecțioase. Din 2001 și până în prezent, la serviciile existente (stomatologie, boli infecțioase, obstetrică-ginecologie, pneumologie, testare rapidă și psihosocial) s-au adăugat planificarea familială şi servicii primare de cardiologie.

Din anul 2007, Fundația Baylor a demarat și un program de consiliere și testare gratuită pentru HIV, care a fost extins ulterior și pentru hepatita B și C. Acesta se desfășoară în cabinetele din orașele Constanța și Tulcea, dar și în comunitățile locale, cu ajutorul laboratorului mobil. 

Încă din 2004, AmeriCares donează medicamente antivirale, antiinfecţioase şi suplimente nutritive Centrului de Excelență al Fundaţiei Baylor Marea Neagră.

Un parteneriat nou

Prin noul parteneriat susţinut de Chevron, BIPAI şi AmeriCares vor extinde donarea de medicamente şi consumabile sanitare către o reţea de instituţii medicale specializate, de pe întreg teritoriul României. Astfel, Baylor va gestiona cantităţi mai mari de donaţii, destinate atât centrului propriu, cât şi altor instituţii din domeniul sanitar cu deficit de produse medicale.

Până în prezent, AmeriCares a sprijinit programele de asistenţă medicală ale BIPAI-Romania, cu donaţii în valoare de 41 de milioane de dolari. AmeriCares a început să lucreze în România din 1988 și din acel moment a livrat ajutoare medicale la spitale și clinici din întreaga ţară, în valoare totală de 228 de milioane de dolari.

Parteneriatul cu Chevron va permite organizației AmeriCares și fundației BIPAI să-și extindă sprijinul umanitar pentru cât mai mulți beneficiari din România.

“La nivel global parteneriatele public-private dintre Chevron şi Baylor College of Medicine International Pediatric AIDS Initiative Texas Children’s Hospital (BIPAI) ne-au permis să susţinem îngrijirea, tratamentul şi să dezvoltăm sisteme de lucru pentru a răspunde nevoilor şi problemelor oamenilor din ţările cu resurse limitate”, spune Michael Mizwa, Chief Operating Officer BIPAI.

“Impactului iniţiativelor noastre li se vor adăuga rezultatele finanţării Chevron Romania, permiţându-ne să răspundem nevoilor de produse medicale şi farmaceutice ale pacienţilor din spitalele şi clinicile româneşti subfinanțate.”

Extindere la nivel naţional

 “Aş dori să mulţumesc Corporaţiei Chevron, în numele AmeriCares, pentru această donaţie incredibil de generoasă, care va permite ca în mod direct Baylor şi AmeriCares să ajute mai mulţi pacienţi din România să trăiască mai mult şi să se bucure de o sănătate cât mai bună”, a declarat Tammy Allen, director de programe în cadrul AmeriCares Asia şi Eurasia.

“Aceste donații nu se obțin ușor și trebuie folosite cu responsabilitate și transparență. Pentru noi este foarte important să selectăm parteneri deciși să lucreze conform standardelor de bună practică, astfel încât să putem documenta impactul investiției sociale pe care o vom face.” a declarat Ana-Maria Schweitzer, director executiv al Fundației Baylor Marea Neagră

 “Chevron susține comunitățile locale în domeniul sănătății și siguranței. Acestea sunt valori esențiale pentru activitatea noastră și de aceea sprijinim comunitățile locale în aceste domenii. Avem plăcerea de a colabora la îmbunătățirea rezultatelor privind starea de sănătate a comunităților din România și de a contribui la viața locuitorilor din aceste comunități.”, a spus Tom Holst, Country Manager al Chevron Romania.

BIPAI conduce o reţea de clinici moderne situate în România şi în sudul şi estul Africii, având în îngrijire mai mult de 180.000 de copii şi familii afectate de HIV, care primesc îngrijire și tratament. În acelaşi timp, asigură cursuri de formare medicală de o înaltă calitate şi dezvoltă şi iniţiative de cercetare. BIPAI a fost fondat în 1996 de Dr. Mark Kline, Director Medical în cadrul Spitalului de Copii din Texas şi Preşedinte al Departamentului de Pediatrie la Baylor College of Medicine.

AmeriCares este o fundaţie nonprofit a cărei misiune este sănătatea globală şi intervenţiile de urgenţă în caz de dezastru, este specializată pe donaţii de medicamente şi consumabile pentru persoanele aflate în nevoi, din întreaga lume şi de pe teritoriul Statelor Unite. De la momentul înfiinţării, în 1982, AmeriCares a distribuit ajutoare umanitare în valoare de peste 11 miliarde de dolari în 164 de țări.

 

 

Despre Fundatia Baylor Marea Neagra

Fundatia Baylor Marea Neagra, parte a retelei internationale de lupta impotriva SIDA, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adreseaza si comunitatii prin centrele Baylor de consiliere si testare rapida pentru HIV, hepatita B si hepatita C din Constanta si Tulcea, asigurand testarea confidentiala, rapida. Programul de testare a inceput in 2007 si se desfasoara si in prezent.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-baylor-marea-neagra/ingrijirea-pacientilor-din-romania-sustinuta-prin-generozitatea-chevron