Inscrieti-va la Scoala! A doua editie a Scolii Internationale 'Medicina HIV in 2010'

Constanta - 15 aprilie 2010

Comunicat tip General in Sanatate

Sub egida Colegiului de Medicina Baylor, a Academiei Europene HIV/SIDA si a Universitatii Ovidius, Centrul de Excelenta Clinica HIV din Constanta anunta a doua editie a Scolii Internationale cu titlul “Medicina HIV in 2010”.

Aceasta manifestare stiintifica se va desfasura in perioada 2-4 septembrie 2010 la hotelul Ibis din Constanta si se adreseaza profesionistilor care lucreaza cu persoane infectate sau afectate HIV (medici, asistente, psihologi, asistenti sociali s.a.)

Centrul de Excelenta este rezultatul parteneriatului public-privat dintre Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta si Fundatia Baylor Marea Neagra-Colegiul de Medicina Baylor, din 2001 si respectiv 2007, Centrul reprezentând un model de îngrijire multidisciplinara si bune practici în infectia cu HIV la copii si respectiv adulti.
Principalele teme pe care aceasta editie a manifestarii stiintifice le vizeaza se refera la abordarea individualizata si multidisciplinara a pacientului seropozitiv si aderenta -inaderenta la tratamentul antiretroviral.
Dupa doua zile de prezentari vor urma ateliere de mare interes. Deja au confirmat participarea lectori cu experienta din tara si din strainatate, agenda fiind in lucru.
Dintre lectorii primei editii a Scolii Internationale care a avut loc in septembrie 2008 amintim pe: Prof. Dr. Sorin Rugina, Secretarul in Ministerul Sanatatii Prof Dr. Adrian Streinu Cercel, Dr. Mariana Mardarescu sau Dr. Mark W.Kline, Prof. Christian Courpotin, Prof. Brigitta Mueller.

Prof. Dr. Sorin Rugina- cel care a avut ideea infiintarii acestei Scoli Interntioanale- spunea: \'Constanta este o punte foarte importanta, este o fereastra prin care noi, Romania exportam o experienta de aproape 20 de ani, experienta cladita pe munca specialistilor nostri care s-au perfectionat.\'

Manifestarea va fi acreditata de catre Colegiul Medicilor din Romania si de Ordinul Asistentelor Medicale Generaliste, a Moaselor si a Asistentelor Medicale din Romania.

Cei interesati se pot înscrie pe site-ul dedicat www.hiv-school.ro, taxa de participare fiind de 400 de lei, iar numarul de locuri este limitat. Limba oficiala a Scolii Internationale este limba engleza.

Aceasta manifestare stiintifica, care speram sa devina o traditie pentru Constanta, va permite relationarea profesionistilor, updatarea cunostintelor si practicilor medicale.

Pentru detalii: Fundatia Baylor Marea Neagra - Nicoleta Iacob mobil 0735 55 30 49; email; niacob@baylor-romania.ro
Spitalul Clinic de Boli Infectioase- Dr. Roxana Cernat;mobil 0723 364 468; email: r.cernat@seanet.ro

Despre Fundatia Baylor Marea Neagra

Fundatia Baylor Marea Neagra, parte a retelei internationale de lupta impotriva SIDA, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adreseaza si comunitatii prin centrele Baylor de consiliere si testare rapida HIV, hepatiteB si C din Constanta si Tulcea, asigurand testarea confidentiala, rapida.
Pentru detalii: Fundatia Baylor Marea Neagra - Nicoleta Iacob mobil 0735 55 30 49; email; niacob@baylor-romania.ro
Spitalul Clinic de Boli Infectioase- Dr. Roxana Cernat;mobil 0723 364 468; email: r.cernat@seanet.ro
www.hiv-school.ro
niacob@baylor-romania.ro