YouthBank Constanta-festivitate de premiere

Constanta - 11 iunie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

CONSTANTA, 11 Iunie 2010 – Proiectul YouthBank Constanta va trage linie primului an de fapte bune ale liceenilor constAnteni, printr-un eveniment care ii va premia pe cei merituosi, vineri, 11 iunie 2010, ora 13.00, in sala de conferinte a Hotelului Balada Nej. Evenimentul festiv va reuni cei unsprezece voluntari YouthBank, parteneri ai programului, finantatori, sustinatori, cadre didactice, elevi de liceu.

Implementat pentru prima data in Constanta incepand cu noiembrie 2009, YouthBank este un program administrat de catre un grup de adolescenti selectati si instruiti, care au strans fonduri prin diferite metode ingenioase. Aceste fonduri au fost folosite apoi pentru susținerea unor inițiative de proiecte propuse și implementate de catre liceeni. In Constanta coordonatorul acestui program este Fundatia Baylor Marea Neagra, iar partenerii naționali sunt Asociația pentru Relații Comunitare și BRD – Groupe Société Générale. Proiectul este finantat de Guvernele Islandei, ale Principatului Liechtenstein si al Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.

Intrebata despre proiect de catre participantii la a doua editie a Festivalului “Aplauze” – proiect finantat din fondul YouthBank – Diana Stefania Tatarca, voluntar al echipei, spunea ca: 'YouthBank a fost o provocare, dar in acelasi timp o oportunitate de a depasi bariere neatinse pana acum in Constanta. Proiectul este inovator si, desi initial, ne parea o necunoscuta frumos ambalata, s-a concretizat in proiecte care au reusit sa faca primul pas catre o schimbare in comunitate.'

Cele patru proiecte finanțate din fondului YouthBank, in valoare totala de 12.000 lei, au fost implementate de elevi ai Colegiului National Mircea cel Batran, Liceului Teoretic Traian si Colegiului Național Mihai Eminescu. Amenajarea curtii interioare a liceului, un festival national de teatru pentru elevi, o dezbatere “Tinerii gasesc soluții” cu rezolutie pentru Inspectoratul Scolar sau educarea prin comunicare asertiva reprezinta proiecte de succes, pornite din nevoile cotidiene ale elevilor.

Bianca Dordea, Director Comunicare BRD – Groupe Société Générale a declarat: „Susținem programul YouthBank inca de la lansarea lui la Cluj, in 2006 și ne bucuram ca incepand cu aceasta ediție a devenit un program national. Tinerii romani au un potential extraordinar iar YouthBank le ofera șansa de a-l pune in valoare. Implicandu-i in rezolvarea problemelor comunitatilor locale, adolescenții sunt motivați sa devina mai buni, sunt indrumați sa evolueze și sa se perfectioneze ca lideri de opinie si ca manageri de top. Prin ei, investim in viitorul comunitatii noastre.”

Partenerii locali ai proiectului YouthBank sunt: KPMG, CTV, Radio Constanta, Cuget Liber si Captain Go.

Presa constanteana, care a relatat despre desfasurarea proiectului, este invitata sa ne sustina si la acest moment de bilant, sa cunoasca eroii proiectelor si sa promoveze actiunile de filantropie, de voluntariat, de implicare pentru cei din jur.

Gasiti detalii complete despre programul YouthBank si proiectele finantate din acest fond pe site-ul www.youthbankromania.ro!
Pentru informații oficiale despre Mecanismul financiar SEE și Programul Norvegian de Cooperare, accesați: http://www.eeagrants.org.

Despre Fundatia Baylor Marea Neagra

Fundatia Baylor Marea Neagra, parte a retelei internationale de lupta impotriva SIDA, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor afectate/infectate cu HIV din regiunea Dobrogei. Se adreseaza si comunitatii prin centrele Baylor de consiliere si testare rapida HIV, hepatiteB si C din Constanta si Tulcea, asigurand testarea confidentiala, rapida.
Persoana de contact:
Monica Neacsu, Tel. 0241.691.730/ 0735.558.341, Email: mneacsu@baylor-romania.ro.
niacob@baylor-romania.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-baylor-marea-neagra/youthbank-constanta-festivitate-de-premiere