Salvati muzica, salvati arta!

BUCURESTI - 14 iunie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Vineri, 15 iunie 2012, in Centrul Vechi al Bucurestiului, incepand cu orele 20.00, Fundatia BRIGHT LIGHT va invita sa participati la evenimentul public „Salvati muzica , salvati arta !”
Vineri seara, timp de trei ore, mai multe trupe de muzica vor merge pe jos in Centrul Vechi si vor canta live un repertoriu de melodii specifice culturii rome, pentru a promova incluziunea sociala prin educatie si formare si, totodata, pentru a transmite un mesaj de renuntare la prejudecati si discriminare . Aproximativ 250 de muzicieni vor alcatui aceasta caravana muzicala in miscare, printre care: Damian Draghici , Damian & Brothers , artisti, copii talentati si foarte multi sustinatori ai cauzei. Astfel, perimetrul dintre strada Lipscani, strada Eugan Carada si strada Smârdan se va transforma intr-o zona libera de prejudecati, spatiu multicultural si de promovare a incluziunii sociale prin muzica si arta.

Vineri, 15 iunie 2012, in Centrul Vechi al Bucurestiului, incepand cu orele 20.00, Fundatia BRIGHT LIGHT va invita sa participati la evenimentul public „Salvati muzica, salvati arta!”.

Vineri seara, timp de trei ore, mai multe trupe de muzica vor merge pe jos in Centrul Vechi si vor canta live un repertoriu de melodii specifice culturii rome, pentru a promova incluziunea sociala prin educatie si formare si, totodata, pentru a transmite un mesaj de renuntare la prejudecati si discriminare. Aproximativ 250 de muzicieni vor alcatui aceasta caravana muzicala in miscare, printre care: Damian Draghici, Damian & Brothers, artisti, copii talentati si foarte multi sustinatori ai cauzei. Astfel, perimetrul dintre strada Lipscani, strada Eugan Carada si strada Smârdan se va transforma intr-o zona libera de prejudecati, spatiu multicultural si de promovare a incluziunii sociale prin muzica si arta.

„Ideea acestui proiect a aparut in urma unui concert caritabil pe care eu l-am sustinut in anul 2011. Atunci, mai multi parinti m-au solicitat sa le ascult copiii si sa-i indrum catre un centru de pregatire muzicala unde acestia ar putea sa beneficieze gratuit de lectii de muzica, familiile lor fiind prea sarace pentru a-i sustine material. Asadar, aceasta experienta a devenit misiunea fundatiei Bright Light, care si-a propus infiintarea unui centru de excelenta in care copiii talentati sa beneficieze de pregatire muzicala si artistica gratuita. Vineri seara, veti avea ocazia sa ii ascultati pe cativa dintre ei in Centrul Vechi, in cadrul orchestrei muzicale care va marsalui militand pentru combaterea discriminarii”, declara Damian Draghici, muzician si fondator Fundatia Bright Light.

„Salvati muzica, salvati arta!“  se desfasoara sub motto-ul „Arta uneste oamenii” si face parte din proiectul „I AM GYPSY! I AM PROUD!” initiat in 2010 de Fundatia BRIGHT LIGHT.

Vineri seara, incepand cu orele 20.00, va asteptam in Centrul Vechi cu muzică live la rece (unplugged), cu inima deschisa si fara prejudecati!

Intrarea este libera!

 

Despre Damian Draghici

După o lungă activitate în Statele Unite, în care Damian a  cântat pe scenă alături de nume grele ale muzicii de afară, precum James Brown, Joe Cocker, Shaggy, Zucchero sau Nigel Kennedy, devenind primul român care câștiga un Grammy, Damian Drăghici a revenit în România cu un prim spectacol, în 2001, Damian’s Fire, care a reunit, pentru prima dată în istoria concertelor din România, cel puţin 72.000 de spectatori în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Din 2006 s-a dedicat proiectului muzical „Rădăcini”, o întoarcere la originile sale de rom. Împreună cu Damian& Brothers”/”Filarmonika Romanes a susţinut nenumărate concerte în perioada 2007 – 2009 în România, dar şi la Dublin, Roma, Madrid, Londra, Bruxelles, ca parte a unui proiect de diplomaţie publică al Ministerului Afacerilor Externe.

 

În semn de recunoaştere a activităţii depuse pentru combaterea discriminării, Damian a fost succesiv, ambasador al Anului Egalităţii de Şanse (2007) şi apoi ambasador al Anului European al Dialogului Intercultural în 2008.

 

Despre Fundatia Bright Light

Fundatia Bright Light este o organizatie apolitica, non-profit si non-guvernamentala, cu sediul in Bucuresti, infiintata in anul 2008 si alcatuita din specialisti din domeniul socio-educational. Activitatea fundatiei se concentreaza pe initierea si implementarea de proiecte si activitati in diferite domenii de interes, cum ar fi: incluziune sociala, domeniul social, educatie, arta si cultura. Isi propune sa implementeze proiecte educationale, create pe specificul si pe nevoile comunitatii locale, avand ca motto: „educatia si scoala te ajuta sa evoluezi si sa te integrezi in societatea contemporana”.

 

Pentru mai multe informatii va rugam sa il contactati pe:

Mircea Racoviceanu

Coordonator de proiect

Email: mircearacoviceanu@brightlight.ro.

Telefon: 021.21.00.944