Ateliere de dans Renascentist si Baroc cu Mary Collins

Locul desfasurarii: Mandala Club

Organizator: Fundatia Calea Victoriei

Fundatia Calea Victoriei va invita sa participati la doua ateliere de dans (14 si 15 octombrie, ora 19:00) cu profesoara si artista Mary Collins. Cursul se va derula in limba engleza.

Cele doua ateliere se vor concentra asupra urmatoarelor stiluri de dans:

1) Dans renascentist - dansuri de curte (pavan, almains, galliard) - 14 oct, 19:00-21:00

2) Contredanse - renastere & baroc. Dans baroc - dansuri de curte - introducere in stil, pasi principali (bouree/minuet). - 15 oct, 19:00-21:00

Atelierele se adreseaza tuturor celor care sint interesati de tehnicile clasice de dans, care au fost folosite la balurile marilor curti nobiliare in Europa din sec. 15 pina in sec. 17, indiferent de pregatirea lor anterioara si conditia fizica. Virsta minima a participantilor este de 16 ani.

Mary Collins este stimată şi unanim apreciată atât de muzicieni şi dansatori, cât şi de studenţii de la Royal College of Music, Royal Academy of Music şi Conservatorul de muzică din Birmingham.
Mary Collins colaborează cu studiouri teatrale, de dans şi de televiziune în calitate de consilier, coregraf, dansatoare sau actriţă. A înfiinţat the Early Dance Circle din Anglia, precum şi studiourile de dans DANSERYE şi FOOTWORK OffLIMITS. Printre cele mai importante activităţi ale sale se numără realizarea coregrafiei a numeroase spectacole de operă sau a unor proiecte originale bazate pe diverse stiluri de dans istoric, clasic sau modern.

Fundatia Calea Victoriei
Str StefanMihaileanu nr 28 B, ap 2
zona Foisorul de Foc
Bucuresti

Despre FUNDATIA CALEA VICTORIEI 2007

Ne propunem sa oferim celor din jur “delicatese culturale”, impachetate in forma unor conferinte sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam.

Participare: Intrare libera