Costum traditional si MODA, un eveniment cu Adina NANU

Locul desfasurarii: Clubul Taranului

Organizator: Fundatia Calea Victoriei si Clubul Taranului

Fundatia Calea Victoriei & Clubul Taranului va invita in 30 septembrie, la ora 18:30, la o conferinta interactiva despre “Costumul traditional si moda” sustinuta de doamna Adina Nanu.

Aceasta prelegere ne va oferi o imagine inedita asupra influentelor reciproce dintre costumul traditional si moda timpului, in diverse tari din Europa si la noi. Vom discuta despre cum au circulat si cum s-au transformat anumite elemente ale costumului din antichitate, evul mediu, renastere si pina in perioada moderna si despre cum acestea a luat cele mai surprinzatoare forme sau au capatat noi semnificatii, pornind de la vechile rosturi.

Prezentarea va fi insotita de proiectii ale unor imagini de costume traditionale si costume din diverse epoci care vor exemplifica ideile prezentate de catre lector.

Doamna Adina Nanu preda de peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor si a Costumului la Universitatea Nationala de Arte si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, din Bucuresti. A publicat peste 30 de volume despre arta, din care ultimele sint Arta pe om (Editura Compania, 2001), Vezi? Comunicarea prin imagine (Editura Vizual, 2002) si “Arta, Stil, Costum”(Editura Noi Media Print, 2007).

Acesta este primul eveniment din seria celor gazduite si organizate impreuna cu Clubul Taranului.

Data: miercuri 30 sept., 18:30
Taxa: 20 ron - adulti /15 ron - elevi, studenti
Loc: Clubul Taranului (MTR)
Inscrieri la contact@victoriei.ro
Mai multe informatii la www.victoriei.ro


Fundatia Calea Victoriei
Str Stefan Mihaileanu nr 28 B, ap 2, mezanin
Bucuresti

Despre FUNDATIA CALEA VICTORIEI 2007

Ne propunem sa oferim celor din jur “delicatese culturale”, impachetate in forma unor conferinte sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam.

Participare: Intrare libera