Holcim (Romania) SA premiaza cea mai creativa scoala din proiectul „Creeaza-ti Mediul!” Cisterna de beton pleaca la Eco – Scoala „Ion Creanga” din Suceava

BUCURESTI - 1 septembrie 2005

Comunicat tip General in ONG

Compania Holcim (Romania) SA ofera cisterna de beton micilor ECO-PROMOTORI de la Eco-Scoala Ion Creanga din Suceava. Aceasta a fost premiata pentru campania de informare cu privire la protectia mediului inconjurator „Impreuna pentru un viitor mai verde”, derulata in cadrul proiectului educational „Creeaza-ti Mediul!”.

Holcim (Romania) SA premiaza cea mai creativa scoala din proiectul „Creeaza-ti Mediul!” Cisterna de beton pleaca la Eco – Scoala „Ion Creanga” din Suceava

Timp de 40 de zile, elevii din clasele pilot de la Eco - Scoala din Suceava au desfasurat activitati de ecologizare a cartierului si a parcurilor, au realizat materiale informative, au organizat expozitii si concursuri pe teme de mediu, au colectat deseuri, au plantat arbori si flori. Originalitatea campaniei a constat in participarea elevilor si cadrelor didactice la ecologizarea trenului Suceava – Campulung Moldovenesc. In aceasta campanie au fost antrenati parinti, alte cadre didactice, dar si peste 700 de elevi, colegi ai ECO-PROMOTORILOR, precum si reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului Suceava, ai Ocolului Silvic Solca si ai Primariei Municipiului Suceava.

„Originalitatea initiativelor inscrise in concurs de catre scolile participante in proiectul educational „Creeaza-ti Mediul!”, a depasit asteptarile companiei Holcim. Anul trecut am decis sa raspundem nevoilor de informare ale copiilor referitoare la modalitatile de protectie ale resurselor naturale. Numarul mare de elevi, profesori si parinti care s-au implicat in activitatile proiectului ne demonstreaza, o data in plus, ca decizia nostra a fost inspirata”. a declarat Luminita Oprea, Communication Manager, Holcim (Romania) SA.

Campania s-a desfasurat in perioada 7 martie - 30 aprilie 2005 in cadrul concursului „Cei mai buni ECO-ROMOTORI”. Concursul a avut loc concomitent in 20 de scoli care au participat la proiectul educational „Creeaza-ti Mediul!”, din orasele Alesd, Arad, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Campulung Muscel, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu-Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timisoara, Targu Mures si Turda. Peste 15.000 de elevi impreuna cu parintii si prietenii lor si mai mult de 500 de cadre didactice au participat la astfel de campanii in orasele lor.

„Concursul nu a reprezentat doar o provocare adresata scolilor participante pentru a testa in ce fel s-au dezvoltat abilitatile comunicative, argumentative si de colaborare ale elevilor care au participat in proiectul „Creeaza-ti Mediul!”. Concursul a fost si un bun prilej pentru a antrena cat mai multi elevi in activitatile de protectie ale mediului, si a asigura astfel un transfer firesc de informatii ca de la prieten la prieten.” a adaugat Radu Mateescu, Presedinte Executiv, Fundatia CONCEPT.

Despre Fundatia CONCEPT

Proiectul „Creeaza-ti Mediul!” s-a derulat in anul scolar 2004 - 2005, a fost finantat de Holcim (Romania) SA si implementat de Fundatia CONCEPT in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii. Proiectul s-a adresat elevilor din invatamantul primar si gimnazial romanesc, clasele a IV-a si a V-a, propunandu-si sa formeze, inca de la aceste varste, un comportament civic de protectie a mediului inconjurator.
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Fundatia CONCEPT, telefon 021-311 12 52, persoana de contact Monica Cugler; Holcim Romania, telefon 021-231 77 08, persoana de contact Luminita Oprea.

mcugler@concept.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-concept/holcim-romania-sa-premiaza-cea-mai-creativa-scoala-din-proiectul-creeaza-ti-mediulcisterna-de-beton-pleaca-la-eco-scoala-ion-creanga-din-suceava