Peste 50 de elevi au fost timp de 40 de zile ECO-PROMOTORI in Cluj – Napoca

Cluj-Napoca - 2 iunie 2005

Comunicat tip General in ONG

In perioada 7 martie – 30 aprilie 2005, peste 50 de elevi din clasele a IV-a si a V-a, impreuna cu cadrele didactice ale Scolii cu clasele I-VIII „Octavian Goga” din Cluj-Napoca au desfasurat o campanie de informare PRO-NATURA cu privire la protectia mediului in scoala si in oras. Timp de 40 de zile, elevii au participat la activitati de ecologizare a cartierului Manastur si a scolii. De asemenea, elevii au organizat expozitii pe teme de mediu si, impreuna cu reprezentantii organizatiei GREENPEACE, au realizat materiale informative. In aceasta campanie au fost antrenati parinti, alte cadre didactice, peste 600 de elevi, colegi ai ECO-PROMOTORILOR.

Peste 50 de elevi au fost timp de 40 de zile  ECO-PROMOTORI in Cluj – Napoca

Campania a fost realizata in cadrul concursului de creatie si comunicare „Cei mai buni ECO-PROMOTORI”. Concursul a avut loc concomitent in 20 de scoli care participa la proiectul educational „Creeaza-ti Mediul!”, din orasele Alesd, Arad, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Bucuresti, Campulung Muscel, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu-Valcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timisoara, Targu Mures si Turda.

„Concursul „Cei mai buni ECO-PROMOTORI” a reprezentat o etapa a proiectului „Creeaza-ti Mediul!” si un bun prilej pentru partenerii nostri elevi de a-si dezvolta abilitatile comunicative, argumentative si de colaborare. Concursul a avut o tema fixa, insa elevii au avut libertatea deplina de a alege activitatile prin care sa transmita cel mai eficient informatiile despre mediu si protectia mediului inconjurator acumulate pe parcursul acestui an scolar”, a declarat Radu Mateescu, Presedinte Executiv, Fundatia CONCEPT.

Compania Holcim (Romania) SA a asigurat fondurile necesare derularii campaniei de informare si va premia pe parcursul lunii iunie scoala in care s-a derulat cea mai creativa si eficienta campanie, prin donarea unei cisterne cu beton pentru lucrari de amenajare sau reparatii, ce vor fi specificate de catre institutia castigatoare.

„Dezvoltat din dorinta companiei Holcim de a fi mai aproape de comunitatile in care activeaza si de a raspunde nevoilor de informatii ale tinerei generatii, precum si ale formatorilor acesteia, proiectul are ca principal scop dezvoltarea unei atitudini prietenoase fata de mediul inconjurator. Campaniile derulate in cele 20 de scoli pilot, modalitatile inedite prin care copii si-au antrenat colegii sau parintii in activitatile cu caracter informativ sau de ecologizare ne indreptatesc sa credem ca implicarea in acest proiect a fost o decizie binevenita”, a declarat Luminita Oprea, Communication Manager, Holcim (Romania) SA.

Despre Fundatia CONCEPT

Proiectul „Creeaza-ti Mediul!” se deruleaza in anul scolar 2004 - 2005, este finantat de Holcim (Romania) SA si implementat de Fundatia CONCEPT in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii. Proiectul se adreseaza elevilor din invatamantul primar si gimnazial romanesc, clasele a IV-a si a V-a, si isi propune sa formeze, inca de la aceste varste, un comportament civic de protectie a mediului inconjurator.
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati: Fundatia CONCEPT, telefon 021-311 12 52, persoana de contact Gabriela Buleu, e-mail gbuleu@concept.ro; Holcim (Romania) SA, telefon 021-231 77 08, persoana de contact Luminita Oprea.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-concept/peste-50-de-elevi-au-fost-timp-de-40-de-zile-eco-promotori-in-cluj-napoca