FUTURE SOUNDS FESTIVAL - 2012 WINTER EDITION / 24 Februarie la Safehouse (Popa Nan 82)

Locul desfasurarii: , http://www.facebook.com/events/348356011860180

Organizator: FRONT

FUTURE SOUNDS FESTIVAL - 2012 WINTER EDITION / 24 Februarie la Safehouse (Popa Nan 82)

Future Sounds Festival este un nou festival de muzica electro-indie, o radiografie a celor mai noi sound-uri, care va avea loc in Bucuresti de patru ori pe an, in fiecare anotimp.

Pentru cea de-a doua editie a festivalului, FRONT prezinta in premiera patru trupe: Slow Magic (US), Selebrities (US), Yoon (RO) si Sunrays (RO).  

Evenimentul va fi gazduit de un viitor nou hot-spot al evenimentelor din Bucuresti, SafeHouse, situat la parterul fostei fabrici de textile din Popa Nan 82 pe 24 februarie, incepand cu ora 22:00.

Slow Magic sunt o trupa americana anonima de dreamwave, care se autoproclama ca fiind “soundul pe care ti l-ar dedica un prieten imaginar”. Primul lor album, ▲ , lansat in august 2011 a starnit un lant de reactii pozitive pe internet, ce n-au trecut ignorate:

"Close your eyes for a brief moment and listen carefully to that soft piano just barely touching the surface." (Flashlight Tag) 

"With a tracking that force smiles, Slow Magic grabbed our attention immediately. The parts are so flawless that you long for the repetition; the most minor variance worthy of praise." (Dingus)

http://slowmagic.bandcamp.com

Trio-ul din Brooklyn Selebrities se alatura line-up-ului Future Sounds Festival 2012 Winter Edition. Maria Usbeck, Jer Robert Paulin si Max Peterson creaza un fel de pop romantic, new wave, care le aduce fani din ce in ce mai numerosi, atat din randurile profesionistilor din industrie, cat si dintre cele ale ascultatorilor casual. Trupa este semnata la label-ul Cascine, iar printre release-urile lor se numara Ladies Man Effect (EP) si We’ve Been Foolish (Single) in 2010, cat si un album de debut full-length, Delusions, in 2011.

“Selebrities are an immaculate conception.” (The Guardian)

“Brooklyn’s starry-eyed new-wavers Selebrities were featured by Delicious Scopitone, who aptly compared them to both New Order and Chromatics for their lo-fi gem ‘Time’”. (Pitchfork)

 http://www.selebritiesmusic.com

Pe langa acestia, festivalul va mai prezenta doua premiere romanesti:

Yoon, proiectul fostului director muzical al postului Itsy Bitsy Ionut Moraru, alaturi de prietenul sau Victor Mihailescu impreuna cu un full band:

http://soundcloud.com/yoonmusic

Sunrays, noul proiect shoegaze/drone/doom pop al lui Dan Serbanescu, producatorul din spatele Divine Muzak, Tanz Ohne Muzik si The Pixels:

http://sunrays.bandcamp.com

Biletele in valoare de 20 lei, se vor putea achizitiona la intrare, in seara evenimentului. Un numar limitat de bilete (50) in valoare de 15 lei vor putea fi achizitionate in regim early-bird de la The Plot, Blanari 14, oferta valabila intre 15-22 februarie.

Future Sounds Festival este organizat de FRONT , cu sprijinul Safehouse (Popa Nan 82bis) si Hello Hotels. Parteneri media: VICE, Sapte Seri, Veiozaarte.ro, Metropotam, Zile si nopti, Hipmag, Hypestreet, ClubAction!, Beatfactor, Tilllate, TheGig.ro.

Confirmare pana la data: 15 February 2012

Participare: Taxa de participare