Lansarea oficiala a Festivalului International de Dans Contemporan SIBIU DANS 2007

BUCURESTI - 18 septembrie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fundatia culturala “Proiect DCM” va invita sa participati la o conferinta de presa organizata cu prilejul lansarii oficiale a festivalului international de dans contemporan SIBIU DANS 2007 si a proiectului coregrafic romano-luxemburghez Danse.Entre.Deux. Ambele proiecte vor fi realizate in cadrul programului “Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007”.

Conferinta de presa va avea loc Joi, 21 septembrie 2006, ora 11.00 la Centrul National al Dansului Bucuresti, etaj 3, sala Mediateca.
La conferinta de presa vor participa dl. Bernard Baumgarten, coregraf si director al festivalui Danz Festival Lëtzebuerg din Luxemburg, dl. Virgil Ruta, director de program in cadrul Ministerul Culturii si Cultelor pentru 'Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007' si dl. Cosmin Manolescu, coregraf si director executiv al Fundatiei Proiect DCM.

SIBIU DANS 2007 este un proiect cultural ce va fi realizat de Fundatia Proiect DCM pentru programul “Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007”. Festivalul isi propune sa ofere publicului o intalnire cu dansul contemporan european si romanesc, intr-un program divers ce va include spectacole in diferite locatii neconventionale, un cinema in aer liber, ateliere de dans deschise publicului larg, instalatii multimedia si un seminar international.

SIBIU DANS 2007 va fi realizat cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii si Cultelor, al programului “Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007” si al sponsorului unic S.C. Petrom SA – membru OMV Grup.

Danse.Entre.Deux este o colaborare artistica intre doi coregrafi – Cosmin Manolescu si Bernard Baumgarten – fiind initiata in contextul desemnarii oraselor Luxemburg si Sibiu, Capitale Culturale Europene 2007. In cadrul acestui proiect vor fi realizate doua piese coregrafice interpretate de dansatori romani si luxemburghezi, ce vor avea premiera in Luxemburg, in data de 23 iunie 2007, in deschiderea festivalului “Danz Festival Lëtzebuerg” si la Sibiu, in data de 31 august 2007, in inchiderea festivalui SIBIU DANS 2007. Proiectul “Danse. Entre.Deux” este realizat cu sprijinul financiar si logistic al Centrului National al Dansului Bucuresti.

Despre Fundatia culturala Proiect DCM

Conferinta de presa va fi urmata de un cocktail. Va rugam sa confirmati prezenta la conferinta de presa la numarul de telefon 0726173565 sau email vlad.tudor@b.astral.ro , persoana de contact Vlad Tudor.


Fundatia Proiect DCM
Adresa: str. Dionisie Lupu nr. 82, ap. 2, parter
tel: 3193444, mobil: 0722 322 366
email: cosmin@from.ro