Concert de colinde dedicat ZILEI INTERNATIONALE A CANTULUI CORAL

BUCURESTI - 8 decembrie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Studioul de concerte 'Mihail Jora' al Radiodifuziunii Romane gazduieste un concert de colinde dedicat Zilei Internationale a Cantului Coral ce se va desfasura marti, 9 decembrie, incepand cu ora 19.00, sub titlul 'Dupa datini, colindam'.

Participa:

CORUL DE COPII RADIO
dirijor: Voicu Popescu

Grupul de muzica bizantina 'Anton Pann'
dirijor: Constantin Raileanu

Corul 'SOUND' al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti
dirijor: Voicu Popescu

Corala camerala mixta 'I.C.Danielescu' din Ploiesti
dirijor: Valentin Gruescu

Corala barbateasca ortodoxa 'Te Deum Laudamus'
dirijor: Dan Mihai Goia

Eveniment initiat de Federatia Internationala a Muzicii Corale - IFCM

In fiecare an, in a doua duminica din decembrie, milioane de oameni din toate colturile lumii se unesc intr-un singur suflet prin unica si invizibila legatura creata de cantul coral.

Evenimentul a fost lansat in anul 1991 de Federatia Internationala a Muzicii Corale, la initiativa compozitorului Alberto Grau din Venezuela. Daca anul trecut, aproximativ 200.000 de coristi din aproape 30 de tari si-au unit glasurile, organizatorii si-au propus ca in 2007 sa fie implicate 70 de tari.

In Romania, Ziua Internationala a Cantului Coral a fost sarbatorita pentru prima data in anul 2000 cand, la initiativa Fundatiei Culturale SOUND, in douasprezece localitati s-au desfasurat impresionante manifestari corale. Conceputa ca o incercare de sensibilizare a opiniei publice prin forta unificatoare a cantului coral, sarbatoarea prilejuieste artistilor profesionisti si amatori romani, intrarea in marea familie a celor care cred in pace si intelegere, refuzand discriminarea, singuratatea, instrainarea si orice bariera de comunicare.

Biletele au pretul de 7 ron si se gasesc la casa de bilete a Radiodifuziunii Romane din Str. Gen. Berthelot nr. 60-64

Despre Fundatia Culturala SOUND

Corul SOUND a luat fiinta in anul 1994, ca formatie corala mixta a Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, avand in componenta sa studenti si absolventi ai diverselor facultati bucurestene. Repertoriul este creat pentru a atrage un public cat mai larg si se structureaza pe lucrari din patrimoniul romanesc si international. Ansamblul parcurge epoci de la muzica medievala la creatii contemporane si abordeaza cu succes lucrari din zona divertismentului muzical, avand la activ numaroase premii obtinute in concursuri corale nationale si internationale. Anul acesta corul SOUND s-a intors de la editia a V-a a WORLD CHOIR GAMES – Graz, Austria 2008, cu o medalie de aur si una de argint la sectiunile 'Coruri de Camera' si 'Folclor a cappella'.

Fundatia Culturala SOUND
Str. Tincani 10, bl. F13, sc. 2, ap. 40
Sector 6, Bucuresti
Fax: +4 021 745 66 73
Mobil: +4 0722 353 191

sound@pcnet.ro