Valentine's Day cu Corul SOUND si pianistul american Valentin Radu la Sala Dalles

BUCURESTI - 11 februarie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Corul SOUND al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, condus de dirijorul Voicu Popescu, impreuna cu invitatul de onoare Valentin Radu (pianist si dirijor american de origine romana) va invita la sarbatorirea Valentine's Day printr-o calatorie muzicala, de pe plaiuri romanesti pe Broadway-ul american, cu cantece de dor si choral jazz-rock. Evenimentul va avea loc la Sala Dalles, sambata, 14 februarie 2009, la ora 19.00.

Concertul pe care Corul SOUND-ul il propune publicului sau indragostit, pentru aceasta zi incarcata de atmosfera magica a iubirii, este un traseu afectiv intre song-ul american de pe Broadway si eposul popular romanesc.

Un amplu spatiu cultural arhaic ne-a lasat zestrea unor doine de dragoste si dor, care creeaza, prin cantecul si atmosfera puternic incarcate emotional, punti de legatura intre Romania si taramuri de peste mari si tari.

De data aceasta, este vorba de Statele Unite ale Americii, care au devenit al doilea camin al renumitului pianist si dirijor roman Valentin Radu. In preajma zilei de Valentine's Day, acesta revine in tara-mama pentru a sustine, printre altele, si un concert impreuna cu SOUND.

Din programul acestei seri speciale:

1. There's no business like show business
2. Puttin' on the Ritz
3. Amazing grace/Kum ba yah
4. 42nd Street
5. Summertime
6. Johnny B. Goode
7. Lullabye
8. Sing, sing, sing
9. Bridge over troubled water
10. Nunta
11. Dor, dorule
12. Cantec de dor
13. Cantec şi joc din Maramureş
14. … si alte variatiuni pe tema Chindiei

Daca nu ati programat inca nimic pentru acesta zi deosebita, va asteptam cu drag la un concert special de muzica americana si cantece de dor si dragoste romanesti.

Organizatori:

Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti
Vox Ama Deus – Philadelphia-SUA
Fundatia Culturala SOUND

Despre Fundatia Culturala SOUND

Corul SOUND a luat fiinta in anul 1994, ca formatie corala mixta a Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, avand in componenta sa studenti si absolventi ai diverselor facultati bucurestene. Repertoriul este creat pentru a atrage un public cat mai larg si se structureaza pe lucrari din patrimoniul romanesc si international. Ansamblul parcurge epoci de la muzica medievala la creatii contemporane si abordeaza cu succes lucrari din zona divertismentului muzical, avand la activ numaroase premii obtinute in concursuri corale nationale si internationale. Anul acesta corul SOUND s-a intors de la editia a V-a a WORLD CHOIR GAMES – Graz, Austria 2008, cu o medalie de aur si una de argint la sectiunile 'Coruri de Camera' si 'Folclor a cappella'.

Fundatia Culturala SOUND
Str. Tincani 10, bl. F13, sc. 2, ap. 40
Sector 6, Bucuresti
Fax: +4 021 745 66 73
Mobil: +4 0722 353 191
sound@pcnet.ro