l

Programul Operational sectorial dezvoltarea resurselor umane 2007-2013
Investeste in oameni
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Promovarea mestesugurilor traditionale

Centre de promovare a mestesugurilor traditionale

BUCURESTI - 12 iunie 2012

Comunicat tip General in Social

Patru centre de promovare a mestesugurilor romanesti au fost create in patru regiuni ale tarii, in judetele: Valcea, Sibiu, Argeş şi Botoşani. Centrele au fost infiintate in cadrul proiectului european “Promovarea mestesugurilor traditionale pentru a facilita trecerea de la agricultura de subzistenta la ocuparea in activitati non-agricole in mediul rural”, cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul este derulat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei in perioada 01.06.2010 – 31.08.2012.

Centre de promovare a mestesugurilor traditionale

Centre de promovare a mestesugurilor traditionale

Cele patru centre de promovare urmaresc scopul proiectului si dupa finalizarea acestuia:  acela de a furniza informatiile necesare si de a facilita accesul persoanelor din mediul rural a caror singura sursa de venit o reprezinta agricultura de subzistenta, la meserii cu caracter traditional, bine valorizate astazi, capabile sa le ofere participantilor la cursurile de formare resursele financiare necesare.

In acest sens, centrele au fost dotate cu calculatoare, mobilierul necesar si conexiune la internet pentru a oferi, in continuare, beneficiarilor proiectului posibilitatea de a se informa, de a-si promova propriile obiecte de artizanat dar si de a comunica cu alti mesteri din alte regiuni ale tarii.

Mai mult, fiecare dintre aceste centre va oferi, celor interesati, posibilitatea de a afla informatii despre acest proiect european prin intermediul ghidului de bune practici, brosurilor si pliantelor realizate special in acest scop.

In cadrul acestui proiect, 400 de locuitori din mediul rural, din judetele Valcea, Sibiu, Argeş şi Botoşani, au fost instruiti in patru mestesuguri traditionale: impletituri rachita, modelare ceramica, tamplarie artizanala si pictura icoane pe sticla. Complementar acestor meserii, beneficiarii proiectului au participat si la cursuri de tehnologia informatiilor si dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale, menite sa-i invete sa-si valorifice munca.

Cursurile, obiectele necesare deprinderii acestor mestesuguri, formatorii si toate celelalte aspecte au fost cofinantate de Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane, axa prioritara 5, domeniul major de interventie 5.2. Valoarea totala a proiectului este de 4.059.098 lei.

Persoana de contact:

Trisi Nicoleta Cristea

Manager proiect

Fundatia Dan Voiculescu

pentru Dezvoltarea Romaniei

mobil phone +  40744.585.645

e-mail: trisi.cristea@fundatiadanvoiculescu.ro

Despre Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei

Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei