Parteneri Europeni

Programul Operational sectorial dezvoltarea resurselor umane 2007-2013
Investeste in oameni!
Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Promovarea mestesugurilor traditionale

Certificate pentru 120 de locuitori din mediul rural

BUCURESTI - 12 octombrie 2012

Comunicat tip General in Social

Peste 100 de persoane fara nicio sursa de venit au obtinut certificate de competente in domeniul antreprenoriatului si tehnologiei informatiilor in cadrul proiectului european “Promovarea meștesugurilor tradiționale pentru a facilita trecerea de la agricultura de subzistență la ocuparea în activități non-agricole în mediul rural”, cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 5 – Promovarea măsurilor active de promovare, Domeniul major de intervenție 5.2. Proiectul a fost derulat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României in perioada 01.06.2010 – 31.08.2012.

Cele 120 de persoane fac parte din randul celor 400 de beneficiari ai proiectului si provin, in mod egal, din localitatile: Vaideeni jud. Valcea, Jina jud. Sibiu, Valea Iasiului jud. Argeş şi Blandeesti jud. Botoşani. Pe rand, in fiecare dintre cele patru localitati, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat cursuri de dezvoltare a competentelor antreprenoriale in scopul initierii unei afaceri in mediul rural si in domeniul tehnologiei informatiilor si comunicatiilor.

In urma acestor cursuri, cei care au dorit au fost evaluati, in mod individual, si certificati in functie de interes si nivelul de studii. Evaluarea a fost realizata de catre Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, o institutie acreditata CNFPA cu o vasta experienta in organizarea de cursuri, certificare si evaluare.

Cei care au obtinut rezultate bune la testari au primit certificate care atesta competente generale in cele doua domenii. Cu ajutorul acestor diplome, fiecare dintre aceste persoane, pana de curand ocupate exclusiv cu agricultura de subzistenta, va avea posibilitatea unei mai bune valorificari a muncii sale si integrarea pe piata muncii.

 

Certificarea acestor persoane reprezinta unul dintre cei mai importanti indicatori prognozati si realizati in cadrul acestui proiect european.

  

Persoana de contact:

Trisi Nicoleta Cristea

Manager proiect

Fundatia Dan Voiculescu

pentru Dezvoltarea Romaniei

mobil phone + 40744.585.645

e-mail:  trisi.cristea@fundatiadanvoiculescu.ro

Despre Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei

Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei